Een dikke baars voor Jeffrey

17-09-2018 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Het is zondag 16 september als het er dan toch eindelijk van gekomen is. Jeffrey en ik hebben al lang geleden afgesproken dat we samen eens zouden gaan vissen. Ik heb Jeffrey vorig jaar leren kennen tijdens de cursus Vakbekwaam visgids die door Sportvisserij Oost Nederland werd georganiseerd. Jeffrey deed mee als deelnemer, ik was, samen met collega Robert, uitgenodigd om als ervaren gids deel te nemen en onze kennis te delen met de cursisten. In de loop van de tijd heb ik contact met Jeffrey gehouden en eindelijk hebben we onze afspraak om een keer samen te gaan vissen vandaag ingelost.
 
Moeizaam
We besluiten, mede omdat we beiden zo druk zijn, om pas begin van de middag te gaan en dan door te vissen tot tegen donker worden. In tegenstelling tot de afgelopen sessies is het vandaag echt lastig om vis aan boord te krijgen. Oké, de altijd betrouwbare kleinere baarzen lukt wel met de Salmo Hornet, maar verder is het zwoegen voor actie. Sterker nog: Ik vis mee maar weet geen enkele aanbeet te verzilveren en vang dus niks. Jeffrey vangt uiteindelijk een hand vol kleine baarzen en een snoekje die hij vakkundig buiten de boot onthaakt.
 
Mooie dikke baars
Toch is er ook vandaag weer die kers op de taart. Om een uur of zes haakt Jeffrey een grotere vis op zijn Hornet. Ik draai binnen en pak het schepnet. Het blijkt een baars te zijn die we inderdaad toch zekerheidshalve maar even landen in het rubberen net. Als ik de vis uit het water til zeg ik tegen Jeffrey: Nou, das een leuke baars, die gaat richting de veertig denk ik. Dat haalt ‘ie dan niet maar met 37 cm is dit wel degelijk een baars waar “je mee thuis kunt komen” zoals dat heet. Geen wilde vangsten verder maar ook dit was dus weer een heerlijke middag waar we lekker hebben kunnen bij kletsen. Gaan we snel nog eens doen!
 


 

Deel deze pagina