Uitleg en leuke vangsten op roofvis door Tukkers Gerrit en Remco

15-09-2018 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Zaterdag 15 september vissen we met twee gasten uit Twente. Tukkers dus. Gerrit en Remco stappen op om uitleg over roofvissen te krijgen.
 
In eerste instantie was het hun bedoeling om mee te gaan vissen op de IJssel. Overleg vooraf bracht ons samen tot de keuze om niet de IJssel op te gaan maar voor het Zwarte Water te kiezen. Om negen uur pikken we de heren op en na de gebruikelijke afspraken beginnen we direkt met vissen.
 
Lekker een dagje trollen
Lekker een dagje trollen

 
Trollen
Gerrit en Remco vissen met hun eigen visboot vaak trollend. Daarover willen ze meer aan de weet komen. Hoe werkt het met de verschillende kunstaassoorten, hoe lees je de dieptemeter, wat voor hengels zet je in en waarom gebruike je een reel of waarom een molen. Zo enkele vragen die vandaag beantwoord worden. Daar naast laat ik de mannen e.e.a. zien over het vissen op de rivier. Niet in de praktijk, maar ik heb enkele mooie tekeningen mee over stroming, kribvakken etc. op een rivier en hoe dat dan werkt en waar je globaal welke vissoort kunt verwachten. Ook al vissen we niet op de IJssel, toch gaan de mannen aan het einde van de dag weer weg met een hoop extra kennis op zak.
 
Ook nog vis
Zelf heb ik nooit zo veel met kreten als “het was een taaie dag vandaag”. Vooral niet als het uiteindelijk aantal vissen best mooi was. Zo ook nu weer want opgeteld waren dat er beslist meer dan tien. Baars en snoek was het vandaag. De baarzen waren meestal niet groot met één mooier exemplaar van 33 cm. De snoeken bleven aan de kleine kant maar toch kwam er ook nog een mooie tachtiger binnenboord en helemaal aan het einde van de dag mochten we als laatste nog een bonus-vis haken en landen van 90 cm. Natuurlijk, er waren hele periodes dat het akelig stil was met aanbeten, maar wie met deze eindresultaten een visdag een “taaie dag” noemt mist een boel zaken in een visdag die zo’n dag wel degelijk tot een mooie dag maken. Je bent buiten, in de natuur en dat is sowieso al een feestje toch?!
 
Een mooie snoek van 90 cm
Een mooie snoek van 90 cm

 

Deel deze pagina