SNB bestuurs visweekend in Noord Holland

14-11-2017 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Eens per jaar gaat het bestuur van de Snoekstudiegroep, SNB, aangevuld met een aantal vrijwilligers uit de vereniging, met elkaar vissen. Dat is een al jaren lopende traditie. Op vrijdagavond met z’n allen de bestuursvergadering, dan overnachten we en de zaterdag gaan we een dag met elkaar vissen. Afsluiten met een gezellige borrel en diner. Elk jaar op een andere locatie en dit jaar was Noord Holland weer aan de beurt. Vorige week hadden we van Visgids Zwolle Gerard en Robert op bezoek uit Noord Holland. De week erop dus de “return” en die verliep qua vangsten heel wat beter.
 
De vergadering vindt plaats in een kerkje op het pittoreske eiland De Woude. Prachtig gelegen maar daar zien we nauwelijks iets van omdat het al donker is. Niet pittoresk is het lawaai van de over komende vliegtuigen van en naar Schiphol. Dat hoort er hier ook bij. We vergaderen tot een uur of elf, drinken nog wat en gaan dan slapen om krachten voor de komende visdag te verzamelen.
 
Thomas, trollend in zijn boot
Thomas, trollend in zijn boot

 

Mooi vis gebied

Rondom het eiland De Woude is het een werkelijk schitterend vis gebied. Vele kanaaltjes en kanalen, meren en vaarten. Het barst er zo van het water dat het grootste probleem is waar je moet beginnen. Gelukkig vissen de van verder weg komende deelnemers mee in een boot van een local. Dat kan dus niet mis gaan. Ook hier geldt wel dat de meeste kanalen vaak aan beide zijden geflankeerd worden door een autoweg en dat er dus best het nodige verkeerslawaai is tijdens het vissen. Maar je kunt ook de poldervaarten in of het meer op en dan heb je daar beduidend minder last van.
 
Neel met een prachtige snoek van precies een meter
Neel met een prachtige snoek van precies een meter

 

Uitstekende vangsten

In het magazine Snoekerijen van de SNB verschijnt binnenkort een verslag van Bart over deze dag. Maar we kunnen al wel vast onthullen dat er uitstekend gevangen is. Meerdere meter snoeken en één daarvan zelfs een nieuw PR. Om het spannend te houden laten we de foto’s en de exacte maat ervan even achterwege. Maar hier wel vast iets van de overige foto’s van deze zeer geslaagde dag. Want… Het was weer uitermate gezellig met elkaar. En als er dan ook nog eens goed gevangen wordt. Daar doen we het voor toch?
 
 
Hieronder enkele vangst foto’s:
 
 
Frans vangt een prachtige snoekbaars van 76 cm op een Pike Fighter
Frans vangt een prachtige snoekbaars van 76 cm op een Pike Fighter

Hans met een snoek van 96 cm
Hans met een snoek van 96 cm

Arnold is vandaag gids maar doet zelf ook leuk mee met deze dikke negentig+ snoek
Arnold is vandaag gids maar doet zelf ook leuk mee met deze dikke negentig+ snoek

 

Deel deze pagina