Gebroeders De Boer in Zwolle

01-11-2017 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma

Vandaag, 28 oktober, komen Gerard en zijn broer Robert helemaal uit het mooie Noord Holland rijden om in Zwolle op roofvis te vissen. Waarom? Noord Holland heeft prachtig viswater. Afwisselend, een goede visbezetting en de mannen weten wel hoe ze daar een visje moeten pakken. Toch komen ze hier heen.

 

De weersverwachting is niet geweldig. Behoorlijke wind en in de loop van de dag regen. Mooi op tijd, zo rond achten, komen de broers aan in Zwolle en we traileren de boot. Spullen aan boord en gaan. We spreken de mogelijkheden en hun wensen door en de mannen willen graag trollen met kunstaas. Mijn suggestie om gaandeweg de dag ook nog wat andere technieken te proberen zoals dropshot, dood aas of verticalen stuit op een reactie: “Nee, wij hebben geleerd dat je je bij één techniek moet houden. Dan komt het succes vroeg of laat wel”. Natuurlijk is dat waar. Als je je concentreert op één visserij word je daar ook steeds beter in.

 

Robert vangt de eerste snoek van vandaag
Robert vangt de eerste snoek van vandaag

 

Goed begin

We zijn nog geen vijf minuten onderweg als Robert zich al met de eerste vis meldt. Dat geeft de burger altijd moed, zo’n snelle vangst. We zijn van de nul af. Niet met een kanjer maar wel met een snoek. De heren willen ook gelijk wat van de omgeving zien en dus besluiten we door te trollen langs een aantal bekende stekken en mooie stukken van het Zwarte Water. De watertemperatuur is nog prima met rond de 15 graden dus zoeken we de vis nog “buiten”. Er is regelmatig een flinke hoeveelheid vis te zien op de fishfinder. Mooie “banaantjes” versieren het scherm. Toch lukt het niet om meer vis in de boot te krijgen.

 

Stad

Na een paar uurtjes buiten besluiten we dan ook via enkele leuke plekken de stad in te gaan. Dat helpt ook tegen de inmiddels toch wel aardig aangetrokken wind. De regen blijft nog uit maar de wind speelt wel een rol. In de stad trollen we heen en weer door de grachten en maken twee rondjes.

Robert met een snoek uit de stad
Robert met een snoek uit de stad
Op een kruising pakt Robert dan toch weer een snoek. Iets groter dit keer. Ook weet hij nog baars te verleiden met de eeuwig succesvolle Salmo Hornet. Onverwacht maken we ook nog vrienden tijdens één van de rondjes. Een boot die langs de oever ligt moet voorzien worden van een klein motortje. De opvarenden vragen ons of we hen even met een toegeworpen touw naar een oever met lage walkant willen slepen zodat ze er makkelijk bij kunnen. Natuurlijk. Op het water help je elkaar. Al met al hebben we wat je met recht vandaag een taaie dag mag noemen. Dat wil zeggen: Als het om de vangsten gaat. Gezellig was het zeker en we hebben lekker bij gekletst. Op 4 november ga ik zelf in het Noord Hollandse vissen met de mannen aldaar. Eens zien of de vissen het dan beter doen.

 

Op het water help je elkaar
Op het water help je elkaar

Deel deze pagina