Vissen met oude vrienden

10-09-2017 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Dinsdag 5 september. Vandaag vissen we met een oude bekende, Richard. Al jaren geleden is Richard vanuit Zwolle naar het mooie Friesland verhuisd. Vaak vist hij niet meer en zeker niet in Zwolle. Dus werd het tijd om weer eens het Zwarte Water op te gaan.
 
Het is vandaag een lekker vis weertje. Niet te warm, niet teveel zon. Er had ietsje meer kabbel op het water gemogen maar vissers hebben altijd wat te wensen over nietwaar. Eerst kletsen we wat bij want na al die jaren hebben we elkaar nogal wat te vertellen.
 

Plakkers

Al vrij vlot haken we de eerste vis. Baars waarschijnlijk. “Waarschijnlijk” want we zullen het niet weten. De eerste vissen blijven niet plakken. Hornet eraan, aanbeten komen maar er had ook wel wat lijm aan die Hornets mogen zitten… Hoe dan ook het duurt even voordat de eerste baars zich dan echt meldt. Ook snoek komt er achteraan. Als we al een aardig eindje op weg zijn volgt een serieuzere aanbeet. Een snoek, want inmiddels heb ik de Hornet voor een Giant Chubby verwisseld. Een mooie snoek maar… zoals het vandaag gaat… Ook deze blijft liever onder water en we lossen hem.
Uiteindelijk weten we samen nog een leuk aantal baarzen, snoek en snoekbaars aan boord te krijgen. Een serieuze vis haken we dus wel maar de boot krijgen we ze vandaag niet in. Volgende keer beter. Gezelligheid is ook veel waard en gezellig was het beslist weer.

Deel deze pagina