Moeizame roofvisserij

15-08-2016 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Typisch poldervissen op de kruising van sloten
Typisch poldervissen op de kruising van sloten
Het is begin augustus als Frans en Pascal uit Vlaams België naar Zwolle komen om op roofvis te vissen met Visgids Zwolle. Ze willen in de polder vissen. Als we voor de eerste keer contact hebben waarschuw ik ze al dat de vangsten in deze tijd niet optimaal zijn en dat door de plantengroei de visserij in de polder moet worden aangepast. Geen punt, de heren vissen voor het eerst in Nederland en het gaat in de eerste plaats om de ervaring en minder om de vangsten.
 
We besluiten om te gaan kantvissen in polder Mastenbroek. Hier moet toch wel een visje te pakken zijn hopen we. Het weer is wisselend. Er is regen aangekondigd, maar ook zonneschijn. Een beetje zoals onze zomer dit jaar al de hele tijd voort kabbelt dus. Bij aankomst aan het water valt de plantengroei mee en ook “gewone” pluggen kunnen gevist worden.
 
De eerste Nederlandse snoek voor Frans
De eerste Nederlandse snoek voor Frans

De eerste Nederlandse snoek

Gelukkig is het na een uurtje vissen raak voor frans. Hij vangt zijn eerste Nederlandse snoek in de polder. Niet groot, maar met een formaatje van rond de zestig centimeter een echt poldersnoekje. We hopen dat dit de aanzet is tot meer, maar helaas wordt het geen “prijsschieten…” Wel vangen de heren nog wat baarsjes en Bert, die ook mee is, pakt nog een klein poldersnoekje. Zo gaandeweg de dag zijn er bij de vissers nog wel de nodige volgers op het kunstaas. Dat houdt de moed er altijd goed in.
Zo'n klein snoekje op kunstaas gevangen?
Zo'n klein snoekje op kunstaas gevangen?

 

Bootvissen

Doordat de resultaten in de polder niet geweldig waren besluiten we ook de boot voor een tweede sessie nog het water op te sturen. Ook met de boot vangen de heren weliswaar moeizaam, toch nog snoek en baars. Helaas, het is allemaal niet groot. Als we de balans opmaken zitten we qua aantallen zeker in de dubbele cijfers. Het ligt ook aan je verwachtingspatroon, maar eerlijk is eerlijk, dit was geen top visserij… Zo zie je maar, het is niet altijd feest en het heet niet voor niets vissen in plaats van vangen.
Pascal met een snoekje vanuit de boot
Pascal met een snoekje vanuit de boot

 

Deel deze pagina