Snoek en dikke baars om het seizoen mee te openen

16-06-2016 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Donderdag 9 juni. Het is mooi weer. Zelfs naar mijn smaak iets TE mooi vandaag. Dick is aan boord bij Visgids als we het Zwarte Water op varen. Voor ons beiden moet het seizoen voor wat betreft roofvis dit jaar geopend worden.
 
Het lukte niet direct op de openingsdag. Zelf was ik namens de SNB en Visgids Zwolle aanwezig op de grootste vliegvisbeurs van Europa, de Fly Fair. Maar vandaag moest het gebeuren.
 

Mooi weer, matige vangst

Het duurt hee, heel lang voordat er wat actie in de tent komt. Uren lang vissen we. We proberen veel verschillende plekken en diverse technieken en aassoorten maar het mag niet baten. Het is dan ook eigenlijk met een strak zonnig weertje iets te veel van het goede. Gelukkig staat er el een beetje wind zodat het ook weer niet te warm wordt.
 


Snoek

Pas in de loop van de middag meldt zich eindelijk de eerste vis. Een aanbeet bij Dick en hij weet de vis ook te vangen. Een snoekje van een eindje in de zestig centimeter. Een leuk begin en de kop voor dit roofvisseizoen is er af. Niet lang erna volgt ook weer bij Dick een tweede snoek. Iets groter deze keer. Allebei gevangen op de tweedelige Spro Pike Fighter.
 

Prachtige baars en winde

Het “gespuis” onder water is nu echt wakker geworden want ook bij mijzelf begint het nu te lopen. Ik vang een leuke baars, gevolgd door een echt prachtig exemplaar van 41 cm. Ik heb wel eens slechtere seizoen openingen gehad. Na een foto van deze mooie vis gaan we weer door en vlot erna haak ik weer een mooie vis. Ik reken op weer een dikke baars, gelet op de actie onder water. Maar nee, het wordt een winde. Omdat Dick hem verkeerd vast pakt en daardoor de haak in zijn hand krijgt, meten en fotograferen we deze vis niet. Ik schat hem op een centimeter of 45. Een leuke winde dus. We sluiten de dag af met nog wat extra baarsjes. Al met al niet heel veel gevangen maar de kop is er af. Wat heet… Een 40+ baars erbij, dat is altijd prima natuurlijk.


 

Deel deze pagina