Snoekbaars en dikke baars met Chris

18-12-2015 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Vandaag visten Chris en Visgids op snoekbaars en hopelijk dikke baars op een grindgat aan de IJssel. We hebben foto’s nodig voor bij een artikel over hengels en acties van hengels in magazine Snoekerijen van de SNB. Waarom zou je dan niet het nuttige met het aangename verenigen en gaan vissen.
 
Het is deze dagen donker weer, maar wel extreem zacht voor de tijd van het jaar. Het water is nog altijd net iets onder de negen graden en de vis zal dus nog wel lekker actief zijn. Helaas, we vingen vis, maar super actief waren ze niet.
 

De grootste snoekbaars van de dag in de dril
De grootste snoekbaars van de dag in de dril
Lang wachten

Het duurt een tijd voordat de eerste aanbeet zich meldt. Die zet niet door in een vangst, maar een tijdje later is dat wel zo. Chris vangt een mooie snoekbaars van over de 60 cm. In de verwachting dat we er nog wel meer vangen zet hij hem snel, zonder foto dus, terug want de vis komt van ongeveer 15 meter diepte. Snel weer terug dus. Achteraf blijkt dit de grootste vis van de dag en helaas dus geen portretje gemaakt. De dril staat er wel op evenals de vis in het water naast de boot.
Uitgedrild; een 60+ snoekbaars van diep water
Uitgedrild; een 60+ snoekbaars van diep water
Dan wordt het stil, heeeeel lang stil.
 

Tegen het einde

Tegen het einde van de visdag, zo rond drie uur, wordt de vis toch nog actief. Beiden krijgen we aanbeten en uiteindelijk vangen we nog een vijftal snoekbaarzen erbij.
Van dit formaat ving Chris er nog enkele
Van dit formaat ving Chris er nog enkele
Allemaal zo rond de ruim 50 cm. Een schitterende baars van 42 cm maakt de dag compleet. Altijd prachtig zulke dikke baarzen. Vrijwel alles vangen we op natuurlijk aas aan de fireball en dropshot.
Een fantastisch mooie "grindgat baars" van 42 cm
Een fantastisch mooie

 

Deel deze pagina