Bellyboten, Kajaks en vliegvissers

16-11-2015 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Snoekstudiegroep
De SNB praktijk dag voor bovengenoemde visserijen vindt dit jaar weer plaats in de Vestinggrachten en –wateren van Naarden.
Een idyllisch plaatje in Naarden
Een idyllisch plaatje in Naarden
24 oktober is het als we in een herfstdecor rond dobberen in dit sprookjesachtige landschap wat regelmatig aan de middeleeuwen doet denken. De omgeving is dan ook schitterend en het weer is heerlijk. Tot zover de positieve punten. Minder positief is dat we slecht vangen. Een hele dag vissen met een man of twintig levert slechts enkele vissen op. Hoe hard de bellyboters, vliegvissers (vanaf de kant en vanuit boten en kajaks) ook hun best doen.
Een bellyboot onder de brug
Een bellyboot onder de brug
Hooguit tien vissen, meer worden er uiteindelijk niet gevangen. Maar omdat vissen meer is dan alleen visjes vangen is het toch weer een uitermate gezellige visdag. Tussendoor even met een stel kajaks en enkele boten samen komen om te lunchen bijvoorbeeld. Of Piet Kramer van Hobie Kajaks die de moeite neemt om met vier boten te komen aan rijden zodat enkele vissers eens kunnen ervaren hoe dat nou is om met zo’n kajak te vissen. De grootste gevangen snoek meet 76 cm en wordt door Gerard gevangen. Hij mag dan ook de wisselbeker van de vliegvissers in ontvangst nemen want hij ving hem aan een dikke streamer. Ook het verslag voor in ons magazine Snoekerijen zal van zijn hand komen. We zijn benieuwd. Tot slot hebben we een leuk filmpje gemaakt van de omgeving en het vissen deze dag. Klik hier om het filmpje te bekijken op de website van de SNB.
Een Canadese kano
Een Canadese kano

Vliegvissers; wadend, vanaf de kant en vanuit de boot
Vliegvissers; wadend, vanaf de kant en vanuit de boot

 
 

Deel deze pagina