Het kan niet altijd feest zijn

06-11-2015 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Het is woensdag als Dick mee gaat met Visgids aan boord. We gaan vandaag op de roofvis in de stad maar we willen dat ook met dood aas doen. Daarom besluiten we om er trollend met kunstaas heen te varen, ter plekke wat aasvis te vangen en dan over te schakelen op dood aas.
 

Het loopt allemaal ietsje anders. Tijdens het trollen pakken we nog wat leuke snoekjes. Niet groot, maar de actie is er en dat geeft altijd een goed gevoel. Bij aankomst op een stek aan de Torbeckegracht gaan aas en voer voor het witvissen te water. Vorige week was het nog “prijs schieten”, dus verwachten we in een half uurtje voldoende aasvis te vangen. Helaas, zoals gezegd loopt dat wat anders.
 
Moeizaam
Na een moeizame start zonder enige actie krijg ik er uiteindelijk een brasempje op. Hij schiet helaas vlak voor de boot los wat tevens zijn redding is. We hadden immers al een emmer water klaar staan. Enkele minuten later vangt Dick een brasem die naar mijn smaak voor ons doel net iets te groot is. Zo’n zelfde formaat vangt Dick later nog eens maar daar blijft het bij. Geen enkele voorn, geen kleinere brasem of blei. Ook verkassen helpt niet. Gelukkig komen we nog wat bekenden tegen en kletsen we kort even met Anne en Oscar. Dan maar weer verder trollen en zien of het zo nog wil lukken. Zoals gezegd, het is moeizaam vandaag, maar gelukkig weten we met kunstaas uiteindelijk enkele snoekjes te verleiden.
 

Deel deze pagina