Dood aas slepen met de Sidefloat

01-11-2015 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Het is een vrijdag in oktober als Hans en Ronald uit Noord Holland komen rijden om een dag bij Visgids Zwolle aan boord te stappen. We gaan vandaag vissen met aasvissen, de favoriete manier van vissen van Hans en Ronald.
 
Niet alleen dat, we gaan ook testen met de sidefloat. Dit is een planerboard wat geschikt is voor het slepen met natuurlijk aas en dus met lage snelheden. Een “gewoon” planerboard gebruiken wij al jaren bij Visgids om met kunstaas meer water tegelijk af te kunnen vissen. Deze sidefloat is betrekkelijk kort op de markt en we gaan hem vandaag ten doop houden.
 

Taai

We spreken niet gauw van een taaie dag, maar vandaag was er wel een voorbeeld van. Er is veel regen voorspeld en helaas, dat komt ook uit. Nog geen uur nadat we op het water zijn gaat het inderdaad regenen en het wordt de hele dag niet meer droog. Mieser momenten worden afgewisseld met alles doordringende buien en werkelijk alles wordt nat tot op de draad. Toch mag het de stemming bij ons niet drukken want al na een kwartier vissen haakt Hans op de sidefloat een prachtige 87 cm snoek.
Een mooie snoek van 87 cm op de sidefloat
Een mooie snoek van 87 cm op de sidefloat
Een lekker begin. Helaas moeten we het daar voor wat betreft de vangsten de rest van de dag mee doen, want meer wordt het niet. We hebben de sidefloat goed kunnen testen en onze bevindingen zal je binnenkort lezen in het magazine “Snoekerijen” van de SNB. Ben je benieuwd naar dit artikel en hoe de sidefloat werkt, zorg dan dat je lid bent van de SNB, je krijgt dan het magazine thuis gestuurd.
 

Deel deze pagina