Van zeevisser naar snoekvisser

16-10-2015 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Mark in actie als snoekvisser
Mark in actie als snoekvisser
Het is een frisse, maar wel lekkere dag als vroeg in de ochtend vader Frank en zoon Mark (13 jaar) zich melden voor een dag vissen met Visgids Zwolle. Jaarlijks gaan de heren met de verjaardag van Mark een dagje zeevissen. Dit jaar willen ze het eens wat dichter bij huis en op snoek proberen. Een heel nieuw avontuur.
 
De eerste snoek voor Mark
De eerste snoek voor Mark
Na de nodige uitleg over het materiaal, hoe een reel werkt en welke soorten kunstaas je zoal hebt, steken we van wal. Het duurt even maar na een half uurtje in de vroege ochtend krijgt Mark zijn eerste aanbeet. Slechts enkele seconden duurt het feestje want de vis schiet los. Even later is het opnieuw raak en nu blijft de snoek hangen. Een leuke eerste snoek is een feit.
 

Mooie vangst

Bij een bekende hotspot is het een tijdje later opnieuw een mep op de hengel met dit keer een prachtig mooie snoek voor Mark. We leren hem de kieuwgreep zodat hij zelf met de vis op de foto kan. De snoek – die na meting 81 cm meet – gaat na de foto weer keurig terug. Zo vangen we in de loop van de dag een aardig aantal snoeken. Eén er van is een dikke metervis die door visgids Ingmar Boersma wordt gehaakt. Mark, die na het zien van de snoek van 81 met al zijn scherpe tanden, toch wel wat ontzag heeft gekregen voor de snoek, wil de hengel niet van Ingmar overnemen. “Ik kijk liever toe hoe jij dat doet”, aldus Mark. Deze vis komt binnen en brengt 105 cm op de meet sticker. Het is al met al weer een zeer geslaagde dag met behoorlijk wat actie en een boel gezelligheid. Weer een nieuwe snoekvisser in de dop? Wie zal het zeggen.
Een mooie 80+ snoek voor Mark
Een mooie 80+ snoek voor Mark

 

Deel deze pagina