Mooie baars voor Luxemburger John (8 jaar)

05-08-2015 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Het is dinsdag 4 augustus als John, 8 jaar oud, mee gaat voor een halve dag met zijn opa Jelle als gast aan boord bij Visgids. John logeert deze week bij opa en oma in Zwolle en vanmiddag moet er gevist worden.
 
Het weer is niet geweldig, maar vooral in de ochtend regent het. In de loop van de dag wordt het droger en aan het einde klaart het zelfs helemaal op. Door omstandigheden starten we wat later dan gepland. Het plan was om witvis te vangen en onderweg naar de stek wat te trollen op baars. Gezien de tijd schrappen we het witvissen en richten we ons alleen op roofvis.
 

John is druk aan het vissen
John is druk aan het vissen
Baars voor John

Om het niet te ingewikkeld voor John te maken zet ik één hengel uit met een kleine Salmo Hornet van vier centimeter. Op een bekende stek voor ons is het na enkele meters al raak, maar de vis schiet dadelijk weer los. Nog maar een keertje er overheen en nu blijft de vis hangen. Ik geef snel de hengel aan John die de vis vakkundig vangt. Deze baars is leuk, maar niet geweldig groot, tegen de twintig centimeter. Dan wordt het ondanks verwoede pogingen stil met vangen en moeten opa Jelle en ik ons best doen om John bezig te houden. Wat spullen in de boot bekijken brengt korte tijd uitkomst, waarna ik opa achter het stuur zet die even gas mag geven. Een schot in de roos, want John vindt het fantastisch.
Hij is blij als we even snel gaan varen
Hij is blij als we even snel gaan varen
Ik maak snel wat plaatjes en dan is het weer tijd om te vissen. Als het nog niet vlot loopt, verliest John zijn interesse en probeer ik het nog eens voor hem. Tegen het einde van onze trip houden John en ik samen de hengel vast en ja hoor, het is weer raak. Nu haken we samen een betere baars. John wordt helemaal enthousiast en apetrots kan hij even later poseren met een baars van 30+ cm. Een maatje waarvoor wij als sportvissers al wel beginnen warm te lopen. Goed gedaan John, je hebt straks in Luxemburg wat te vertellen!
John met een mooie 30+ baars
John met een mooie 30+ baars

 

Deel deze pagina