Wisselend weer en leuke vangsten

30-07-2015 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Het is donderdag 30 juli als Bert aan boord stapt bij ons op de boot van Visgids. Roofvis is vandaag het doel. We zijn mooi op tijd. Vandaag is er nog wat regen voorspeld, maar dat is niets vergeleken bij de afgelopen dagen. Wel staat er vandaag nog een straf windje uit het west-noordwesten. Koud is het niet, maar zomers kun je het ook niet noemen. Dat is zo’n beetje het decor voor vandaag. We moeten gaandeweg de dag dan ook nog wel eens wisselen van kleding. Te koud, te warm, regenpak aan, regenpak uit. Het mag allemaal de pret niet drukken.
 

Bert met een leuke 30+ baars
Bert met een leuke 30+ baars
Baars

Bij vertrek beginnen we direct al goed met de altijd betrouwbare baars. De hornet en andere kleine plugjes doen het goed. Wat verder achter op het Zwartewater begint ook de snoek mee te doen.
Ook de snoek laat zich vandaag niet onbetuigd
Ook de snoek laat zich vandaag niet onbetuigd
Kleinere exemplaren weliswaar, maar dan haakt Bert een mooiere vis. Naar schatting rond de 80 cm, maar we krijgen hem niet aan boord. Gaandeweg komen nog wat kleinere snoeken en baarzen en opnieuw een mooie gehaakte maar weer verspeelde snoek. Hoe groot deze was weten we niet, maar hij bleef lang diep zodat we hem niet gezien hebben. We schatten hem in rond de 90 maarja, je weet het nooit. Onderweg proberen we nog wat insteekhavens langs het Zwartewater en het Zwolle-IJsselkanaal.
Nog even proberen bij de ingang van deze insteekhaven
Nog even proberen bij de ingang van deze insteekhaven

 

De stad

In de loop van de middag gaan we de stad nog in om hier trollend en verticalend ook nog wat roofvis te vangen. Onderweg komen we in de “Achtergracht” nog een dwars over het water liggende boom tegen.
Deze boom is door de zomerstorm geveld
Deze boom is door de zomerstorm geveld
Die is geveld door de zomerstorm van vorige week. Zonder verdere incidenten maar met nog een enkel baarsje sluiten we de dag af met dubbele cijfers. Op de terugweg richting Zwartewater peutert Bert nog even de kademuur af. Je weet maar nooit. Hier ligt altijd wel een roofvisje…
Strak tegen de kademuur
Strak tegen de kademuur

 

Deel deze pagina