Dikke snoek en veel baars

16-07-2015 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Vandaag was het weer zover. Henk uit Raalte gaat mee vissen met Visgids. Hij wil eigenlijk het liefst eens vissen en kijken in de stadswateren van Zwolle en de daarachter liggende poldervaarten. Dat kan. De watertemperatuur, die afgelopen week nog erg hoog was, is nu flink gedaald. Met iets boven de 20 graden durven we het aan om te roofvissen en ook op witvis zullen we het proberen.
 
Roofvis
Die witvis, laat ik dat maar gelijk melden, wordt hem niet. Door een mede-visser is ons de Soestwetering aangeraden.
De Soestwetering in de zomer
De Soestwetering in de zomer
Dat leek mij al vreemd in deze tijd van het jaar, maar toch maar even proberen. We kunnen dan gelijk de stad door en de poldervaarten bevissen met kunstaas. Onderweg vangen we in de stad en op het Almelose Kanaal behoorlijk wat baars. Maar ook kleine roofbleitjes laten zich kortstondig zien. Aangekomen op de Soestwetering varen we een flink stuk door en vangen ook hier de genoemde vissoorten. We vissen vooral met klein aas zoals de Hornet van Salmo en diverse plugjes van Storm. Ze doen allemaal goed hun werk maar toch steekt de Hornet er weer met kop en schouders bovenuit.
 
Snoek
Op de heenweg haakt Henk een snoek die hij na een seconde of tien weer moet lossen. Helaas, maar ze zitten er wel. Op de terugweg is het op een voor ons onverwachte plek weer raak. Een forse snoek dit keer. Meten lukt uiteindelijk niet omdat we hem niet uit het water nemen. Niemand vindt dat erg. Het is prachtig weer en het gaat om de beleving. We schatten de snoek op zeker 90+ en voor de statistieken maken we er maar 96 cm van. Of dat echt zo is? Geen idee, maar hij zat er zeker niet ver naast. Een prachtvis die we bij deze temperaturen liever direct laten gaan.
De killer op snoek vandaag; de zwarte Fatso 10
De killer op snoek vandaag; de zwarte Fatso 10
Inmiddels hadden we trouwens van aas gewisseld en de snoeken werden gevangen op de kleine Fatso 10 van Salmo in de pikzwarte uitvoering. Aan het einde van de dag toch nog maar even de Hornet er aan die ook nog een snoekje van zo’n 70 cm opbrengt.
Al met al weer een leuke dag die vast en zeker een vervolg krijgt.
 

Deel deze pagina