Twee nieuwe records gesneuveld

16-10-2014 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Het is maandag 6 oktober en voor vandaag staat een vistrip met Arie en Bianca op het programma. Pas geleden zijn ze ook al eens mee geweest. Toen vooral om in elk geval vis te vangen. We visten toen met klein aas en vingen de nodige baars. Vandaag wilden ze het dunnetjes over doen en een poging wagen op de grote snoeken. Helaas, als het maandagochtend is blijkt Arie ziek te zijn, maar Bianca wil de pret niet missen.
 
“Dus we gaan vandaag voor de grote snoeken?” Dat is de bedoeling. Het blijft echter vissen, dus we zullen zien. Groter aas eraan dan vorige keer en vissen maar. Na de prachtige weken van afgelopen tijd is het vandaag zowaar wat fris op het water. Even doorbijten dus en we hopen dat de vis dat ook doet.
 

Bianca's pr roofblei van 58 cm
Bianca's pr roofblei van 58 cm
Mooie roofblei

We vissen alweer een tijdje als Bianca opeens “Whoooooo” roept. Een beste knal op de hengel. Wat is dat voor een vis? Nou, we hebben nog niets gezien. Ik ruim de andere hengels op en ben er klaar voor. Na een leuke dril komt er een mooie roofblei boven. Die heeft Bianca nog niet eerder gevangen. Elke roofblei zou dus een nieuw pr zijn, maar deze is er eentje waar je je ook nog niet voor hoeft te schamen.
 

Nogmaals baars

Na haar eerste baarzen van een paar weken terug, vangt Bianca vandaag ook nog een mooi exemplaar. Want elke 30+ baars reken ik in elk geval tot de mooiere exemplaren. Waren het pas geleden veel, maar overwegend kleine baarzen, deze is met 33 cm een leuk nieuw pr. Leuk omdat het een mooie vis is maar ook leuk omdat er nog voldoende ruimte voor verbetering over is. Volgende keer weer? Vast wel. Er komt zeker een volgende vistrip.
Een mooie 30+ baars voor Bianca
Een mooie 30+ baars voor Bianca

 

Deel deze pagina