Snoekstudiegroep en Visgids Zwolle houden succesvolle bellyboot visdag in de Zwolse grachten

10-10-2014 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Bellyboten bij de fontein aan de Van Rooijensingel
Bellyboten bij de fontein aan de Van Rooijensingel
Op zondag 5 oktober heeft de Snoekstudiegroep in samenwerking met Visgids in Zwolle een zeer geslaagde bellyboot visdag gehouden in de stadsgrachten van Zwolle. Al jarenlang organiseert de SNB door het hele land heen zogenaamde Praktijk visdagen waar de gezelligheid van een leuke visdag voorop staat. Maar ook bieden deze dagen de wat minder ervaren vissers een kans om eens aan te haken bij ervaren roofvissers. Zij kunnen dan de kneepjes van het vak leren. Bootvissen, poldervissen vanaf de kant, vliegvissen en dus ook bellyboot vissen zijn enkele voorbeelden van die praktijkdagen.
 

Bellyboten in Zwolle

Na een aantal bellybootdagen in de grachten van Naarden Vesting streek dit evenement twee jaar geleden voor het eerst in Zwolle neer om dit jaar herhaald te worden. Ruim tien bellyboten dobberden afgelopen zondag in de grachten van Zwolle rond.
Toeschouwers vanaf het Kerkbrugje als Ernst-Jan zijn recordvis vangt
Toeschouwers vanaf het Kerkbrugje als Ernst-Jan zijn recordvis vangt
Door de koopzondag was er extra veel bekijks voor deze toch wel bijzondere manier van vissen. Naast de cracks die hun eigen bellyboot bij zich hadden waren er twee boten, beschikbaar gesteld door adverteerder in het magazine Snoekerijen van de SNB, Mac Fishing. Deze twee “leen boten” konden door geïnteresseerden die zich voor deze dag hadden opgegeven, maar zelf geen boot hebben, worde gebruikt om kennis te maken met deze visserij.
 

Ernst-Jan met zijn nieuwe bellyboot PR, een snoek van 90 cm
Ernst-Jan met zijn nieuwe bellyboot PR, een snoek van 90 cm
Vangsten

Er werden behoorlijk wat snoeken, baarzen en een enkele snoekbaars gevangen. De grootste gevangen snoek, een exemplaar van 90 cm., was meteen een nieuw persoonlijk record vanuit de bellyboot voor deelnemer Ernst-Jan Bach.
 

Succes

Dat deze dag weer een doorslaand succes was mag duidelijk zijn. Dat kwam niet in de laatste plaats door de gehaktballen die tussen de middag door sponsor Hengelsport Zunnebeld uit Zwolle aan het water werden gebracht. Volgend jaar weer? Absoluut!!!
 

Meer weten?

Zie voor meer informatie over de SNB: www.snoekstudiegroep.nl
En voor meer informatie over het vissen in Zwolle: www.visgids.nl
Bij een woonboot zit altijd vis
Bij een woonboot zit altijd vis

 

Deel deze pagina