Aantallen maken

09-09-2014 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Maandag 8 september waren Arie en Bianca te gast aan boord bij Visgids. Arie had nog nooit een zoetwater roofvis gevangen omdat zijn viservaring vooral uit zeevis bestaat. Bianca heeft wel snoek en snoekbaars, maar nog geen baars gevangen. We beginnen dan ook met de vraag “Wil je aantallen maken of wil je voor de grotere snoeken gaan?” Nou, we willen eerst maar eens een paar baarsjes vangen, daarna zien we wel verder. Zo gezegd zo gedaan.
 

Aantallen

Arie met zijn eerste baarsje
Arie met zijn eerste baarsje
De start is gelijk al goed als Arie bij de brug zijn eerste baarsjes pakt op de Salmo Hornet. Vandaag vangen Arie en Bianca samen ruim 20 vissen. De meesten zijn baarzen, waarvan eentje de 30 cm ruimschoots te boven gaat. Hij onthaakt zichzelf naast de boot, dus het exacte getal zullen we nooit weten. Ook weten beiden nog een snoek te haken. In totaal drie snoeken, waarvan de grootste zichzelf ook weer pal naast de boot weet te onthaken. Deze schatten we rond de 70 cm.
 

Mooie dag

Met deze aantallen zijn ze meer dan tevreden en de optie om op grotere snoeken te gaan wordt dan ook voor vandaag even niet ingezet. Dat wordt iets voor later. Al met al een prachtige visdag met heerlijk weer en weer een boel gezelligheid. Die gezelligheid werd zelfs niet verstoord door de controleurs die ons even ophielden. Arie en Bianca hadden hun verkeerde viskoffer mee en hun VISpas dus thuis laten liggen. Gelukkig vonden de BOA’s het geen punt om die avond van hen per mail de gescande passen te ontvangen en ging de bekeuring niet door. Een toffe dag dus die beslist nog een vervolg krijgt.
Veel baarzen vandaag
Veel baarzen vandaag

 

Deel deze pagina