De Regen Meter

15-07-2014 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Ja, die regenmeter hadden we wel nodig gehad, maar eigenlijk is het niet zo interessant hoeveel millimeters het waren. Er viel veel regen op dinsdag 8 juli, maar koud was het niet. We hebben afgesproken om te gaan vissen en dan gaan we ook. Temeer omdat het de rest van de week niet meer lukt en er verder geen boekingen  staan deze week.
 


Weer baarzen en snoeken

De baarzen doen het goed deze zomer. Vooral kleine spinners en plugjes doen het goed. De Salmo Hornet is zoals de laatste paar keren bleek, ook nu weer veruit favoriet. De baars kleur en de redhead in de twee kleinste maten diep lopend. Plugjes van een centimeter of 4, 5 die ondanks hun kleine maat nog altijd een ruime drie meter diepte halen. Zoals gezegd vangen we er weer flink wat baars op, maar ook weer een enkel klein snoekje. We vissen vandaag in de grachten en gaan via het Almelose Kanaal de Nieuwe Wetering op. Ik kijk op de dieptemeter en zie dat de temperatuur, ondanks het slechte weer toch al ruim boven de 20 graden is opgelopen. Het water voelt ook warm aan en dat klopt, want de lucht is koeler momenteel.
 

Kritische warmte grens

Ik kan het niet laten en besluit zelf toch nog met groot aas te vissen op het Zwarte water. Dit wordt, naar later mijn beslissing zal zijn, mijn voorlopig laatste sessie op de snoek. Aan het einde van de dag is het water 21,6 graden. Weliswaar knalt met name de kleinere snoek er nog goed vandoor, maar de grotere hebben daar toch moeite mee als het water warmer wordt.
 


Vette meter in de regen

Voordat we de stad in varen vissen we eerst nog op het Zwartewater waar ik weer groot aas in zet. Ik probeer een forse softbait van Storm. Dat werkt niet altijd, maar in dit geval wel. Een dreun op de hengel maakt dat ik weet dat dit weer een serieuze vis is. Een prachtige dril met een hard vechtende snoek. Hij duikt een keer onder de boot, maar het valt gelukkig mee, hij schiet er niet helemaal onder door. Uiteindelijk komt een mooie volle snoek van 108 cm binnen boord. En alsof het zo moet zijn is het op dat moment ook droog, zodat in elk geval een goede foto gemaakt kan worden. Weer een schitterende dag die met een prachtige snoek en vele kleinere vissen een topper is. En dat ondanks dat ik mijn regenpak niet uit heb gehad.
 

Deel deze pagina