Drie soorten

03-07-2014 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma

Het is prachtig weer op woensdag 2 juli als we weer een dag het Zwartewater en de Vecht op gaan om op roofvis te vissen. Weliswaar valt de beloofde zon wat tegen, maar eerlijk gezegd past ons dat voor het vissen wel.

Zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar starten we met klein aas om wat baarzen te vangen en dat lukt direct al goed. In snel tempo komen enkele baarsjes de boot in.


Ook kleinere snoek trouwens, die pakken onze Salmo Hornet ook gretig op. We doen nog enkele hotspots aan en hangen er nu ook groot aas aan voor de snoek. De watertemperatuur van net iets onder de 19,5 graden laat dit nog prima toe. Geen resultaat, althans wel eentje, maar dat is niet het formaat waar we het op voorzien hebben.
Een snoek voor Dick
Een snoek voor Dick

Baars en meer
Aangekomen bij de uitmonding van de Vecht vissen we hier werpend en trollend de omgeving af. Ook weer de nodige baarzen waarvan ook enkele mooie exemplaren

En van de mooie baarzen
En van de mooie baarzen
Een eindje de Vecht op knalt er nog een snoek op het aas. Een enerverende dril, maar deze schiet weer los. Terug richting Zwartewater maar weer en nog maar nauwelijks zijn we daar aangekomen of een ferme knal op mijn hengel verraad iets groters. Super formaat wordt het niet, maar een mooie roofblei komt even in de boot kijken. Geweldig die afwisseling.
Een knal op de hengel: Roofblei 55 cm.
Een knal op de hengel: Roofblei 55 cm.

Nog meer snoek
Een eind verderop op het Zwartewater is het weer raak. We zijn inmiddels weer naar het grotere aas gewisseld. Althans, ik, want Dick vist met klein spul door. Dat grotere aas blijkt niet onverdienstelijk. Er meldt zich een mooie 80+ snoek, gevangen aan een forse shad. Al met al zijn er vandaag geen records gesneuveld maar de aantallen maken een boel goed. En met een 80’er snoek, een roofblei van 55 en een flink aantal baarzen hoef je je niet te schamen.

Een mooie snoek van 85 cm aan een grote shad
Een mooie snoek van 85 cm aan een grote shad

Deel deze pagina