De morgenstond heeft ……

02-07-2011 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Wim Russchen

thumb_rusky2011_204x120Afgelopen weekend ben ik 2 keer uit vissen geweest, met wisselende resultaten. Zaterdag was best een taaie dag.  Veel werpend gevist, terwijl  mijn vismaat vooral op de passieve manier de snoek aan het belagen was. Grote sardine onder de dobber en vissen maar. Uiteindelijk leverde dit 1 snoek op. Werpend wist ik er 3 te verschalken, waaronder een mooie van 90 cm. Wat opviel dat vooral de kleine uitvoering van de Fatso 10 cm Real Roach de aanbeten bezorgden. Andere stukken kunstaas lieten mij in de steek, maar de kleine Fatso groeide deze dag uit tot snoekenvanger.

Zondagmorgen is een totaal ander dag. ’s Morgens om half vijf ben ik al met Jos aan het water. Het is nog donker, maar het licht van de straatlantaarns geeft genoeg licht voor de vroege visserij. We besloten met shads te gaan werpen. Jos met de Salty Shakers en ik met de kleinste uitvoering van de Soft Provokers. Bij de eerste brug aangekomen, geeft de kleine uitvoering  van de Soft Provoker al een goede aanbeet. De vis blijft helaas niet hangen. Maar dat belooft nog wat voor deze morgen. Vervolgens door gehopt naar een volgende brug. Hier weet ik een mooie baars en Jos een mooie snoekbaars te vangen. Vervolgens door naar een volgende stek. Hier krijg ik 2 aanbeten. Waarbij ik vooral de laatste graag had gevangen. Dat was een forse snoekbaars, maar helaas blijft ook deze vis  niet hangen. Bij de volgende stek weet ik nog een mooie snoekbaars en Jos vervolgens nog een mooie baars te vangen. Even later weet Jos nog een kleine snoek te haken op zijn shad.{gallery}/2010/vangstverslagen/artikelgalerij/morgenstond{/gallery}We besluiten even een kop koffie te gaan drinken als onze ogen iets in het water zien drijven. Het blijkt een ree te zijn die jammerlijk is verdronken. We weten het dier op het droge te krijgen. Het beest is net verdronken, en ziet er nog goed uit. We besluiten om het dier te slachten en op te eten. Een goede reebot is nooit weg nietwaar. Zo krijgt het mooie dier toch nog een goede bestemming.

Vervolgens begeven wij ons weer op weg. Ik besluit van tactiek te veranderen. De spinhengel vervang ik voor de Seducer Pro jerk . Aan de speld komt de Fatso Real Roach te hangen. Jos hangt een kleine Swimbait aan zijn spinhengel. We weten bij een nieuwe stek 2 mooie snoeken te vangen. Waaronder 1 van 85 cm. Prachtige sport en kiezelharde aanbeten. Mooi werk dat snoeken. De klok loopt inmiddels tegen 10 uur. We gaan terug naar huis. Op de terugweg doen we nog 1 stek aan. Hier weet ik ook nog een mooie snoek te vangen. We maken de balans op van deze morgen. 4 snoeken, 5 baarzen en 2 snoekbaarzen en niet te vergeten een ree. Kortom een zeer geslaagde morgen. Op naar de volgende.

Vr. Gr. Wim

Alias” De Rus”

Deel deze pagina