Swimbaits

17-10-2011 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Wim Russchen

DSC_7681Het is zaterdag, wanneer we weer een bezoek brengen aan het grote. Vandaag is Niels mijn gast. Met Martin en Daan heb ik afgesproken op de gebruikelijke plaats. Om zeven uur liggen beide boten te water. We gaan vooral op zoek naar plantenbedden. Deze zullen we gaan uitwerpen met de gebruikelijke swimbaits van Itt/Bertus en ander groot en zwaar kunstaas. Ik heb er een zwaar hoofd in, omdat het weer in mijn ogen veel te mooi is. Er staat helemaal geen wind en de zon zal de hele dag gaan schijnen. Het lijkt wel zomer. Toch zal ik er naast zitten deze dag, want de snoeken zijn echt los.

Bij de eerste plantenbedden aangekomen is het al snel raak voor Martin die met de BBZ een mooie snoek weet te haken. Even later is het ook raak voor Daan. Bij ons in de boot blijft het rustig. Niels vist met de kleine swimbaits van ITT en zelf heb ik een grote Bulldawg aan de lijn hangen. We krijgen geen aanbeet. Martin en Daan vangen ondertussen lekker door. De tussenstand is dan inmiddels al 5 tegen nul. Ik besluit mijn tactiek te veranderen. Aan de speld komt ook een swimbait te hangen, maar dan de grote versie van ITT/Bertus. Het duurt niet lang of ik krijg ook mijn eerste aanbeten. De eerste snoek mist twee keer mijn kunstaas, maar bij de derde keer is het dan uiteindelijk raak. Een mooie tachtiger heeft mijn swimbait gepakt. Snel een paar foto’s en dan verder. Even later vangt Niels ook zijn eerste vis. Super! Een mooie snoek op de kleine swimbait. Het gaat goed. En even later staan we beide met een kromme hengel. De snoeken zijn echt los. De snoek van Niels weet helaas te ontkomen, maar de mijne blijft gelukkig hangen. Mooie snelle vis. De snoeken komen zo uit de planten zetten. Ze rammen op het kunstaas of als het niets is. Ze springen en zijn helemaal gek. Compleet wild vliegen ze door het water. Geweldige sport. Martin en Daan blijven ook lekker vangen. Zij hebben er inmiddels 8, terwijl de teller bij ons op 4 staat. Mooi werk!

DSC_7724

IMG_8723

We besluiten even te gaan trollen om onze armen even wat rust te gunnen. We krijgen geen aanbeet. We zoeken nieuwe plantenbedden op. We ontdekken nieuwe stekken en vangen er ook nieuwe snoeken. Machtige sport. Op een klein talud weten Martin, Daan en Niels er zelfs 5 te vangen. De grootste verspeelt Niels helaas aan de kant van de boot. Het was een PR geworden helaas mag het niet zo zijn. Even later vangt hij wel een mooie negentiger. De aanbeet is geweldig en de snoek verschrikkelijk sterk. Super vis op een super snoekdag. Zo maak je ze maar weinig mee!! Deze dagen moet je koesteren.

IMG_8731

DSC_7708

Daan weet nog een mooie snoek van 1.13 te vangen, dat zijn toch wel echte bonusvissen. Goed gedaan Daan. We maken mooie foto’s en zijn alle 4 geweldig in onze sas. Om 4 uur besluiten we te stoppen. Het is gekkenwerk op het water. Overal jetski’s, snelle speedboten en zeiljachten. Om gek van te worden. We keren huiswaarts. We kunnen terugkijken op een geweldige dag, waar wij in totaal 18 snoeken weten te vangen. De meeste vissen hebben wij werpend gevangen tussen de plantenbedden. Swimbaits waren absoluut favoriet.

Vr. Gr. Wim Russchen

Alias “De Rus”

Deel deze pagina