Alles draait om de eenvoud!

26-11-2011 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Wim Russchen
headerVoor een paar weken terug, samen met Jos een klein bootje gekocht. Nu zul je denken. Je hebt toch een mooie praam. Ja,  dat klopt, maar geen boot die je zo maar even in het water legt. Optillen in het water leggen en vissen maar. Eenvoudig, maar het werkt! Ons nieuwe bootje biedt ons veel nieuwe mogelijkheden. Plaatsen waar je anders niet kan komen om te snoeken,  behoren nu wel tot de mogelijkheden. Het bootje kun je alleen uit het water trekken en ook te water laten. Het hele geval leg je zo op een kar. Twee oude kleuterstoeltjes schroef je op een balk en klaar is Klara! Super man. Dit geeft je een machtig gevoel. Back to the Basics. Alles draait om de eenvoud!!!!

Mijn grote boot voor het grote water. Mijn kleine boot voor de plassen, stroompjes en kanalen waar je niet kan komen met een grote boot. Super, wat een gevoel.  Kortom nieuwe kansen en nieuwe

plekken die nog nooit door een andere snoekvisser zijn belaagd. Wat neem je mee? Een jerkbaithengel, een kleine tacklebox, een tas waar je zowel pluggen, tangen als zacht kunstaas in kunt houden.  De pluggen hang je netjes in de daarvoor behorende vakken. Het zachte kunstaas, kleine twinlers, provokers, shads,  kunnen mooi in een tweetal plastic dozen gestopt worden. Niet teveel  kunstaas meenemen. Een paar kleine Fatso’s (zinkende uitvoering), ITT swimbaits, Multi Rowdy’s en wat kleine twinlers. Meer hoeft echt niet. Je kan met deze stukken kunstaas alle dieptes bereiken. Dieper dan twee meter hoeven ze toch niet te gaan. Nu de snoek nog, maar met dit kunstaas gaan die er echt wel aan hangen.


De eerste keer dat we het bootje te water lieten had ik een hard hoofd in. Ik was zeer benieuwd hoe onze nieuwe tobbe het zou doen. Nou dat viel me alles mee. Het bootje met een lengte van 2,50 en een breedte van 1,40 gaf toch nog en stabiel gevoel. De elektromotor achterop en varen maar. Nou de eerste keer was direct al een succes. Even een uurtje klooien en toch 3 snoeken binnen boord. Waarvan 2 mooie tachtigers. Helaas de camera vergeten, maar het plezier was er niet minder om.


De afgelopen tijd hebben we vaker zo gevist met wisselende resultaten.  Wel snoek, maar toch niet die hele grote, maar wel het gevoel dat het niet lang kan duren of je gaat die grote ook vangen. We hebben nu drie weken een paar uurtjes gevist en we hebben al een aantal mooie en leuke vissen gevangen. De grootste snoek mat 86 cm de rest was kleiner. Geen probleem. Het blijft gaaf, om vanuit zo’n bootje leuke snoeken te vangen. Het hoeft niet altijd goud te zijn wat er blinkt.


Vr. Gr. Wim Russchen

Alias “De Rus”

{gallery}2011/vangstverslagen/gallery/russchen26-11{/gallery}

Deel deze pagina