Als Snoeken azen

10-12-2011 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Wim Russchen
russchen4-12Het mooie van zon klein bootje is dat je hem overal te water kan laten. 2 accus mee, elektromotor. Een koffertje met pluggen en shads mee en vissen maar. Een hengel per persoon is genoeg, meer ruimte heb je toch niet! In een paar minuten heb je de hele zaak te water. Niet te groot water uitzoeken. Kan gevaarlijk zijn met zon kleine bootje, maar kleine kanalen en riviertjes zijn uitstekend te bevissen.

Afgelopen zaterdag even met Niels het water op. Niels moet lachen als hij het bootje ziet, maar merkt al snel dat het ook met dit bootje wel gaat lukken. Ja, het hoeft echt niet altijd het duurste van het duurste te zijn. We vissen van half twee tot half vijf. Er staat wat wind, de elektromotor moet hard werken als we tegen de wind in varen, maar het gaat prima.


In het eerste anderhalf uur weten we 4 snoeken te vangen. We vangen ze allemaal op swimbaits, terwijl de week ervoor de Salmo Fatso nog favoriet was.  Niels trapt af met een snoek van 73 cm. Mooie vis, lekker dik in de pens! Even later is het alweer raak, nu een snoek van 74 cm. Het gaat lekker. Zo vissen we een tijdje door. Bij een brug krijgen we ineens 4 aanbeten achter elkaar. Eerst een kleine snoek die eraf rolt. Vervolgens een die erop grijpt als we binnendraaien, maar ook die blijft niet hangen. Terwijl ik de boot draai, beukt er bij Niels wel weer een beste snoek op! Een mooie dikke tachtiger is het resultaat. Even later is het raak bij mij. Een mooie snoek van in de 70 cm heeft de Multi Rowdy te pakken genomen. Wat een mooie swimbait is dat toch. Geweldig dingetje, zowel op het grote als op het kleine water. Ook deze snoek zit lekker dik in de pens!


Vervolgens vangen we een tijdlang niets. Zelfs geen aanbeet. Apart. De snoeken azen maar een bepaald moment van de dag en dan moet je er zijn. We maken nog een drift. Het begint inmiddels schemer te worden. Als ik de boot draai knalt er bij Niels wederom een mooie snoek op. Dit is een beste voor dit water. De snoek blijft lekker diep en vecht voor wat hij waard is. Supersport! Het materiaal bij Niels is uitstekend. jerkbaithengel vangt de klappen van de vis goed op en even later kunnen we de snoek landen. Mooie dikke en stevige vis. Zo vang je ze niet altijd. Geweldige sport. Goed gedaan Niels. We laten het beest weer vrij. Tijd om naar huis te gaan. Het begint al donker te worden! Vijf vissen in een drietal uurtjes. Machtig, wat ben ik blij met dat kleine bootje!

{gallery}2011/artikelen/gallery/russchen4-12{/gallery}

Deel deze pagina