Met de streamer op snoek

10-12-2011 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Gerhard van Wijhe
PB050006We schrijven 5 november 2011, locatie Mastenbroekerpolder. Deze dag gingen we met een aantal snoekvissers met de streamer op pad. Gert-Jan Rebel organiseerde deze dag en was tevens onze gastheer.

Cor uit Zwolle kwam aan lopen toen we nog met ons zessen op de parkeerplaats stonden. Hij wilde graag kijken hoe deze vorm van snoekvissen in de praktijk beoefend wordt. Hij is natuurlijk van harte welkom en als tegenprestatie leidde hij ons door de polder. Gelukkig maar want de overige deelnemers kenden de omgeving totaal niet.

De Mastenbroekerpolder is prachtig met zijn vele mooie vaarten en sloten. Hier en daar was het water wat aan de bruine kant waardoor de vangsten niet geweldig waren maar het mooie weer maakte heel veel goed.

Gert-Jan had voor iedereen nog erwtensoep geregeld via een lokale hengelsportvereniging die aldaar met een vistelling bezig was. Zij telde veel vis maar er zat helaas geen snoek bij. De heerlijke erwtensoep smaakte er niet minder om. Heren, nog bedankt!

’s Middags zijn we nog richting Kampen getrokken om daar ons geluk te beproeven. De snoek liet zich in het begin niet erg zien maar tegen drie uur volgde eindelijk een paar aanbeten. Het waren kleintjes maar daarom niet minder welkom.

Ter afsluiting nog een drankje en uiteraard de bekeruitreiking. Degene die de meeste centimeters aan snoek had gevangen zou de trotse eigenaar van die prachtige wisselbeker worden. Nou…Gert-Jan, de beker staat inmiddels boven mijn haard te pronken hoor!

PB050007

Deel deze pagina