Canarische karpers

23-08-2015 | Vangstverslagen | Overig | Schrijver: Frerk Petersen
Vrijwel iedereen zal de Canarische Eilanden kennen van zonvakanties en, als het om vissen gaat, het big game vissen op bijvoorbeeld marlijn. Dat je er ook uitstekend op karper kunt vissen is veel minder bekend. Hieronder een kort stukje tekst om deze onkunde om te zetten in een mogelijk idee voor een karpertrip.


 
Radical team visser Robin Illner is net terug van een karper expeditie op de Canarische Eilanden. Drie van de zes belangrijkste eilanden (Gran Canaria, La Gomera en Tenerife) kunnen prima als bestemming dienen voor karpervissers. Gran Canaria heeft meer dan 60 meren, waarvan sommige privé en anderendie openbaar zijn.

Bijna alle van de meren bevatten karper en black bass. De lokale vissers bevissen ook deze wateren, hoewel hun focus meer op zee vissen ligt. Gedurende een week visten en filmden Robin Illner, zijn vriend Jörg Krause en cameraman Peter Corzilius voor een trip gericht op het vangen van de meest zuidelijke Europese karpers. Het doel was om de unieke karper van deze eilanden te vangen met hun karakteristieke schubbenpatronen.
Hier lees je Robin’s prachtige verslag: "Het was een van de zwaarste trips die ik ooit heb gemaakt. Wat ik hier heb meegemaakt heeft al mijn verwachtingen overtroffen!

We vingen diverse soorten karper waarvan normale schub- en prachtige spiegelkarpers. We landden meer dan 45 vissen tot maximaal £ 40 gedurende een week. Ons meest succesvolle aas voor grote vis was groot! Bijvoorbeeld Radical Rubby Dubby en Radical Bloody Chicken boilies van 24mm,  en 20mm pop-ups. Beide vissers voerden met maïs, maïsmeel, pellets en boilies.
Zonder bomen op de vulkanische hellingen en temperaturen van meer dan 40 graden, werden zowel de vissers als de uitrusting zwaar op de proef gesteld. Onder water werden de vissers geconfronteerd met een landschap van gezonken bomen, puin en uitgestrekt onkruid, waardoor het gebruik van zwaar materiaal onvermijdelijk was. Ze moesten elke dag improviseren. Visvergunningen waren niet beschikbaar op de eerste dag, de bagage werd in eerste instantie tegengehouden door de douane en wilde honden liepen rond op de stekken. Bloedzuigers beten zich vast aan de hengelaars hun benen, buik en rug. Toch vingen ze keer op keer karpers!
In de nieuwe DVD van Robin Illner, getiteld  "Canarische Beauties", die uitkomt aan het einde van het jaar, zie je alles wat er mis ging en hoe dit fantastische avontuur zich ontvouwt. Verdere informatie zal beschikbaar zijn in de nabije toekomst op www.robinillner.de en op zijn Facebook-pagina: www.facebook.de/robinIllner1


 

Deel deze pagina