Karpersessie Nieuwe Landen

23-04-2013 | Vangstverslagen | Overig | Schrijver: Tim Leferink
??18-4-13_schubkarper_53_cm_nieuwelandenIn het dorp waar ik woon heb je een paar vijvers, aangelegd voor nieuwbouw. In deze vijvers heb ik notabene leren vissen. Zo ook een paar andere jochies die daar nu leren vissen. Ze zijn daar dagelijks aan de waterkant te vinden. Ze zeiden me al een paar keer dat er karpers zwommen. Eerst geloofde ik het niet zo, ik ving er alleen maar baarsjes, ruisvoorns en blankvoorn. Maar daar kwam verandering in. Zo'n 3 weken terug was ik daar lekker aan het vissen op baars met wormen. Komen de jochies eraan en zeggen dat ze er al een zagen zwemmen. Ik op de hoge kant gaan staan en ja hoor, er zwom echt een karper. Een schubje zo te zien. Ik had m'n materiaal er niet voor bij me en het was al laat in de middag, dan maar een andere keer erop vissen. Eerst maar eens kijken of het de kinderen lukt om een karpertje te vangen. Ze probeerden te korsten, maar na een paar uur nog geen beet te hadden gezien, gooiden ze de handoek in de ring.

17-4-13. Ik had m'n huiswerk af en had zin om te vissen. Ik wou karpers vangen maar ik heb geen penhengel, dan maar een pennetje aan de feeder monteren. Rugzakje met extra spulletjes, vispas,  landingsnet, een spinhengeltje met vlokdobber ( het barst er namelijk van de ruisvoorns) en niet te vergeten: een onthaakmatje. ik kom bij het water aan, ga naar het hoekje waar we de karper aan de oppervlakte hadden gespot, peil de dobber uit zodat de onderlijn op de bodem ligt, gooi een handje mais op de plek, doe 2 maiskorrels aan de hair en laat het pennetje te water. Om me niet te vervelen ga ik ondertussen vissen met de vlokhengel, geen domme keus want ik vang de ene na de andere ruisvoorn. In mijn ooghoek zie ik de karperpen wegzeilen, ik sla aan maar ik sla een gat in de lucht, jammer! Weer de pen te water laten, en ondertussen vlokvissen. Ik vang weer een paar ruisvoorns en na een tijdje zoeft de karperpen weer weg. HANGEN!! de vis zwemt er als een gek van door maar m'n 23/00 nylon hoofdlijn en de zachte feedertop vangen de klappen goed op. Na een gevecht van zo'n 3 min kan ik de karper het net in laten glijden. Op de onthaakmat onthaakt en gemeten (51 cm) mag de vis op te foto en weer zwemmen. Wat een puntgaaf schubje en wat leuk dat die visjes ook in m'n "leer vijver" zitten.

Na de eerste vis heb ik nog wel even tijd om te gaan vissen. Pennetje en 2 maiskorrels weer te water en de pen loopt direct weg. Geen karper, maar een mooie blankvoorn van zo'n 25 cm. Weer de pen en mais te water en ik ga ondertussen weer verder met de vlok op ruisvoorn. Ik vang weer een stuk of wat ruisvoorntjes en m'n karperpen zoeft weer weg. Ik sla aan en voel direct weer heel veel weerstand. Yes, weer een karper! Na weer een leuke dril kan ik de vis scheppen. Ook op de mat onthaakt en gemeten (52 cm). De vis mag ook op de foto waarna ik de karper weer terug zet.

karper_ong_50cm_1e_nieuwelanden1_17-4-13

Yes Yes Yes, zo 's avonds toch nog 2 karpers, mooie blankvoorn en een  stuk of 12 ruisvoorns.

18-4-13. Ik was om 11:10 al uit school, dus mooi vissen vanmiddag. Zal ik weer op karper en ruisvoorn gaan? Ja, ik doe het! Nu in de andere hoek van de vijver. Pennetje met mais gaat weer te water na een paar minuten van ik al een mooie blankvoorn. Weer pennetje te water. Na een minuut of 20 schiet de pen weg en kan ik weer genieten van heel wat karpergeweld. Na een mooi gevecht land ik de vis en leg ik de vis op de onthaakmat. Na het onthaken en meten (53 cm) zet ik de vis terug, hier heb ik ook een filmpje van. Voor de rest nog wat mooie blankvoorns en een paar ruisvoorns.

karper_ong_50cm_2e_nieuwelanden1_17-4-13

Deel deze pagina