Nieuwe Wetering 2010

20-12-2010 | Vangstverslagen | Overig | Schrijver: Ruben Toebes
thumb_nieuwe_wetering2010_204x120Na dagen van sneeuw leek het donderdag 9 december toch nog te dooien. Na dat de heren voorzitters van de adviescommisie hadden besloten dat de afvissing van 11 december niet door zou gaan werd hier aan getwijfeld door de jongere krachten van de ploeg. Op de brodenavond van afgelopen 9 december werd daarom het snode plan bedacht om toch te gaan afvissen. Snel werd een kleine ploeg samengesteld en werd er bedacht welk water het moest gaan worden.


Na een interessant verhaal over de Meerval gepresenteerd door iemand van sportvisserij Nederland werd er besloten om de nieuwe wetering nabij lange slag(beneden stuw) af te vissen. Zaterdagochtend om half 9 stond er 8 man aan het Zerboltpad. Na een telefoontje aan Alwin, die nog op een oor lag zijn we vertrokken richting Lange Slag. Eenmaal aangekomen stond ook Venno klaar om ons te versterken. Toen wij de boot te water wouden laten kwamen wij erachter dat we de buitenboord motor waren vergeten, dus dat werd bomen. Nadat de zegen voorbij de brug te water was gelaten en er inmiddels een keernet voor het gemaal lag, kon er begonnen worden aan een helse trek. De scherpe wind en de sterke stroming maakten het er vandaag niet makkelijker op, ondanks deze factoren slaagden wij er in de zegen succesvol aan de kant te krijgen.

Het resultaat is niet mis, hier een korte greep. Forse Brasem, dikke bakken van Zeelten, Baars, Pos, Voorn, Snoek en Snoekbaars. En wel jonge Snoekbaars van het afgelopen jaar. Een fantastische bemonstering wel te benoemen. Verder in het seizoen zal deze afvissing herhaalt worden om te kijken of er veranderingen waar te nemen zijn.

Deel deze pagina