Bemonstering Wavin vijver

23-10-2011 | Vangstverslagen | Overig | Schrijver: Dennis Hessels

dennisschubHet is zaterdagochtend half negen als de eerste vrijwilligers zich meld bij het clubgebouw van de Hengelsport Zwolle. Het belooft een mooie dag te worden, wel fris maar zonovergoten.

Met een select gezelschap van 11 man reizen wij met ons materiaal af naar de Mozartlaan in Holtenbroek om aldaar een bemonstering te gaan doen in de zogeheten Wavin vijver. De spullen werden in rap tempo klaar gemaakt want iedereen keek uit naar deze eerste afvissing van dit seizoen. De zegen werd door Davy, Olaf en Dennis uitgevaren en de mannen van de electraboot waren reeds onderweg naar het stukje water wat zij zouden doen.

De zegen lag mooi vlot in het water waarna de overige mannen konden aantreden om zo de zegen binnen te halen. Het was een vrij zware trek door de vele troep die zich op de bodem bevond en vele waren bang dat we erg veel vis hadden laten ontsnappen en dat deze trek zeer weinig tot geen vis zou opleveren................... dat was dus beslist niet zo!

Teamwork

Teamwork, de bikkels staan in het water

pos15cm

Een mooie, uitzonderlijk grote Pos van 15 cm

We vingen met de zegen aardig wat grote vissen waaronder 25 karpers tussen de 54 en 82 cm, 34 brasems waavan er enkele boven de 60 cm uitkwamen en de grootste zelfs 66 cm was, een aanzienlijk aantal mooie, gezonde snoeken en een zeelt. Het valt dus op dat zich in de zegen bijna alleen maar grote vis bevond. De mannen van de electraboot hadden aanzienlijk meer kleine vis, enkele aantallen; 250 vetjes, 500 blankvoorns, 500 brasems, 200 zeelten en allen tussen de 3 en 7 centimeter. Erg leuk was het dat wij nog een grote pos van maar liefst 15 cm vingen.

Al met al een zeer geslaagde bemonstering met veel mooie en gezonde vis, daar doe je het toch voor!

{gallery}/2011/vangstverslagen/gallery/afvissen22-10{/gallery}

Deel deze pagina