Afvissen i.v.m. Baggerwerkzaamheden

20-11-2011 | Vangstverslagen | Overig | Schrijver: Dennis Hessels

bertmeteenmooiezeeltEnkele weken terug werden wij door de gemeente Zwolle benaderd met het bericht dat de vijver langs de Ceintuurbaan, nabij de spoorweg tunnel, zou worden gebaggerd. Logischerwijs moet er dan van tevoren zoveel mogelijk vis uit worden gehaald, dus ging de ploeg op 19 november naar dit water.

De opkomst was niet zo best, dus kon de zegen niet mee. Alleen elektrovissen dus. Nu was dat niet zo heel erg, zeker niet toen we de situatie terplaatse in ogenschouw namen. Het water stond laag en er zitten veel onder water liggende boomstronken. Afvissen met de zegen wordt dan dus een onaangename en weinig opbrengende klus. Voorgaande keren heeft ook de elektro visserij verreweg de meeste vis aan wal gebracht.

Waar het aan ligt weet niemand, maar de opbrengst viel tegen. Er kwam niet veel vis uit, wel mooie vis, vooral dikke zeelten, maar bijvoorbeeld geen karper. De zeelten waren wel rond de halve meter met een prachtig erg donker getekend exemplaar erbij. Verder nog baarsjes, voorn en een mooie dikke aal. Ook nogal wat snoeken, niet zo groot, maar wel leuke maten, zo tot een centimeter of 70. Alle vis die eruit is gekomen is naar een nabij gelegen vijver overgebracht. Na de bagger werkzaamheden zal er weer vis worden terug geplaatst.

{gallery}/2011/vangstverslagen/gallery/kweekvijver19-11{/gallery}

Deel deze pagina