Kastanjelaan in Hasselt

15-01-2012 | Vangstverslagen | Overig | Schrijver: Ingmar Boersma

OokspiegelkarperHet is zaterdag 7 januari 2012 als de ploeg afvissers vertrekt vanuit Zwolle richting Hasselt. Maar niet voordat een forse hindernis is genomen. De paal, die om fout parkeerders te weren, vóór de inrit van het gebouw van De Hengelsport staat, zit onwrikbaar vast. Er blijft ons, na veel prutsen, niets anders over dan het ding eruit graven en met vereende krachten naar binnen sjouwen. Pas dan kunnen we met vertraging vertrekken. Inmiddels is de paal weer herplaatst, maar dat terzijde.

Dejongensindeboot

          Ookkleineviswordtgemeten          HALT!!Politie          Publiekiseraltijdindestad

Wij rijden naar de Kastanjelaan in Hasselt waar we op verzoek van de lokale HSV een langgerekt water gaan bemonsteren. Het is volgens zeggen een afgesloten water waar de laatste tijd weinig vis wordt gevangen door leden van de vereniging. Men wil weten wat er zit. “Sowieso enkele erg grote snoeken, want afgelopen jaar heeft iemand er nog een hele dikke in gezet vanuit het water aan de andere kant van de weg”. Aldus één der leden van de vereniging. Nu hebben wij dat soort verhalen vaker gehoord, maar toch….

Water 1                                                                     Water 2

Het water betreft een ongeveer 400 meter lang en ca. 15 meter brede soort sloot. We besluiten om zowel elektrisch als met de zegen af te vissen. Er komt mooie vis op de kant, maar tijdens het vissen blijkt ons de oplossing van het raadsel waarom die hele grote snoeken toch nu ook weer niet boven komen. Er valt voor de vis weinig te ontsnappen, maar er blijken twee doorgangen naar open water te zijn. Eentje met een rooster ervoor waardoor alleen kleine vis kan passeren, maar eentje die ook de grote vissen in en uit laat. Tja…… Hoe dan ook, er komen enkele mooie 50+ brasems, een paar mooie karpers, veel kleine vis en een werkelijk schitterend getekende ruisvoorn tevoorschijn.

Een mooi water, zeker ook qua ligging en er zit dus naar nu blijkt echt wel vis.

Deel deze pagina