Overijssels kanaal

16-02-2013 | Vangstverslagen | Overig | Schrijver: Ingmar Boersma

Een_leuk_baarsje_van_26_cmNa een korte vorst periode waarin we niet konden afvissen, is onze ploeg weer gaan vissen. Dit keer in het Overijssels Kanaal bij Raalte op zaterdag 2 februari. We waren erg benieuwd wat hier uit zou komen. Sowieso omdat we hier nog niet eerder hebben gevist, maar zeker ook omdat vorig jaar zomer een forse vissterfte in het Overijssels Kanaal heeft plaatsgevonden.

Bij vertrek van huis viel er nog gestaag (natte) sneeuw, maar dat viel de rest van de dag heel erg mee. Het werd zelf mooi weer met een lekker zonnetje erbij. Bij aankomst blijkt het water kraakhelder te zijn. Is dat een goed of een slecht teken….. Dat weet je nooit, dus aan de slag maar. We vissen vandaag twee trajecten van 250 meter die we zowel met de zegen als elektrisch moeten bemonsteren.

Vangsten

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: De vangsten waren uiterst mager. Een beetje kleine vis, maar in het geheel geen grote. Enkele soorten als modderkruipers en bermpjes, ruisvoorn en een klein snoekje. Maar zowel de zegen vissers als de elektro vissers hadden niet meer dan tien of twintig visjes. Een zeer magere oogst dit keer. Of dat door de vissterfte van vorig jaar komt? Zou kunnen, maar die sterfte was niet in dit gedeelte van het kanaal, dus dat is maar zeer de vraag. Vaak zie je dat vis in de wintermaanden geconcentreerd op één plek ligt. Als je dan net vist waar ze niet zijn, kun je dit hebben. We hebben ook wel het omgekeerde gehad; nauwelijks vis, tot we op één bepaald stuk een net vol hadden! Het blijft vissen nietwaar?!

Een_snoekje_van_30_cm

Het_keernet_is_uitgelegd

Deel deze pagina