Overijssels Kanaal met de Groene Welle

20-02-2013 | Vangstverslagen | Overig | Schrijver: Ingmar Boersma
Brasem van boven de 60De afvissing van 16 februari vond wederom plaats in het Overijssels Kanaal. Nu visten we ter hoogte van Heeten af en, laat ik maar direct to the point komen; we hadden veel, heel veel meer vis dan voorgaande keer.

Dit keer werd onze ploeg ondersteund door een klas van de Sportvisacademie De Groene Welle uit Zwolle. Dat mes snijdt dan aan twee kanten: Wij hebben een flinke ploeg met extra “handjes” om het werk te doen en zij kunnen met de leerlingen een mooi praktijkstuk uitvoeren in het kader van hun opleiding.

Al vroeg werd ik gebeld door leraar Wim Russchen. “Ingmar, wij staan al aan het water hoor.” Allemachtig, ik dacht dat die jongens pas om 08.45 bij school weg zouden gaan, niet dat ze al om die tijd aan het kanaal zouden zijn. Wij moesten nog vertrekken. “Ja, we liggen wat voor op schema, maar er zijn er wel een paar bij hier die ook een hengeltje mee hebben.” Nou, vooruit maar, we komen eraan.

Bij aankomst lag er nog een mist dekentje over land en water, dus het wereldje was wat kleiner dan normaal. Ook vandaag vissen we weer met zegen en electro apparaat op verzoek van het Waterschap Groot Salland. En zoals gezegd, de vangsten mogen er zijn vandaag.

We vangen allerlei soorten, voorn, baars, diverse grondels, brasem, snoek etc. Opvallend zijn de tientallen grote brasems. Vele vissen van 50+ en zelfs 60+. Bij de grootste brasem blijft de staart liggen bij de 64 cm. Een maatje waar je je als hengelvangst beslist niet voor hoeft te schamen!!! Daarnaast pakken we zoals gezegd nog andere soorten, waarvan een tweetal leuke poldersnoeken van rond de 80 cm, een paar leuke baarzen en wat zeelt, voorn en diverse grondels.

De zegen wordt langs beide oevers getrokken

Al met al weer een mooie visdag met goed succes. De ploeg van de Groene Welle heeft zich uitstekend geweerd en heeft aan alle facetten van ons werk kunnen “proeven”. Dat proeven en vooral ook eten deed iedereen ook van de heerlijke soep trouwens. Volgende keer nog een keer met de school op stap. Dan komt de andere klas van de eerstejaars aan bod.

Een poldersnoek van 80

Voor de brug ligt weer een keernet

Deel deze pagina