Visgids zoetwaterwedstrijd, 20 augustus, verhuist naar de Urkervaart

01-02-2016 | Artikelen | Witvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Voor de “Visgids Zoet 2016”, de witviswedstrijd voor het goede doel in Zwolle, is vanaf dit jaar voor een nieuwe locatie gekozen. Een makkelijker water en vooral betere vangsten leiden naar verwachting tot meer deelnemers en dus ook meer opbrengst voor de Stichting.
 
De Urkervaart
De Urkervaart
De afgelopen jaren liep het aantal deelnemers in Zwolle behoorlijk terug. Daarom is gekeken naar een nieuwe locatie en die is met de Urkervaart tussen Tollebeek en Urk gevonden. De Urkervaart heeft zich de afgelopen jaren als wedstrijdwater meer dan bewezen. Goed toegankelijk, goed bevisbaar en je kunt er als deelnemende wedstrijdvisser goed vangen. Ook is de wedstrijd van Visgids met als nieuwe datum 20 augustus, een maand naar voren gehaald. “In de warmere maanden zijn de vangsten hier beter en stabieler. In september is het hier wat meer wisselend en ook erg druk met evenementen”, aldus plaatselijk bekende wedstrijdcracks van “De Urker Witvissers”.
 

Vaste stok en vrije hengel in aparte trajecten

Net als de afgelopen jaren is de Visgids wedstrijd ook nu weer toegankelijk voor vissers met de vaste- of de vrije hengel. Er is een apart traject voor de vaste hengel en wel tussen de fietsbrug en de Arie De Wit brug in Urk. Dit deel kan maximaal 35 vaste stok vissers herbergen dus schrijf je snel in. Volgens de locals is dit een uitstekend deel van de Urkervaart waar je goed kunt vangen.
Het parcours voor de vaste stok
Het parcours voor de vaste stok
Het Vrije hengel deel loopt tussen Tollebeek en het Urkerdwarspad. Hier delen we maximaal 70 vissers in dus ook hier is op tijd inschrijven gewenst.
 

Geld- en hengelsportprijzen 1 op 4

Voor alle vakwinnaars is er €100,--  te winnen terwijl de totaalwinnaar van de gehele wedstrijd nog eens €50,--  extra kan verdienen. Daarnaast zijn er zoals gebruikelijk vele hengelsport- en huishoudelijke prijzen te winnen.  Tijdens de telling van de uitslag wordt een verloting gehouden met ook nog eens leuke items om te winnen.
 

Goed doel

Zoals iedereen op de website van Stichting Visgids kan zien  is de opbrengst van alle activiteiten van de Stichting bestemd voor een goed doel. Dit doel is altijd jeugd-, natuur- of hengelsport gerelateerd. In het verleden heeft Stichting Visgids al vele projecten ondersteund. Dit jaar zal de Stichting Vissen Met Beperking (ViMeBe) onze steun ontvangen.
 

Inschrijving en info

Wil je meedoen aan de witviswedstrijd “Visgids zoet 2016”, klik dan hier voor meer informatie over de wedstrijd.
Overzicht vanaf de brug bij Tollebeek
Overzicht vanaf de brug bij Tollebeek

 

Deel deze pagina