RUISVOORN OP DE VLOK IN AFLEVERING 9 VIS TV

23-04-2015 | Artikelen | Witvis | Schrijver: Sportvisserij Nederland
Komende zondag gaan Ed en Marco met Vis TV naar de Zaanstreek. In dit fraaie gebied ten noorden van onze hoofdstad ligt recreatieplas ’t Twiske. Vanuit de bellyboat en roeiboot gaat het duo hier achter de ruisvoorns aan.
Vissen op ruisvoorn
Vissen op ruisvoorn


Zijn gouden kleur, donkerrode vinnen en hoge bouw maken dat de ruisvoorn een schitterende vis is. Bovendien komen ze in vrijwel elk watertype voor. Al zijn de heldere, plantenrijke veenplassen vaak extra goed. Op windstille zomerdagen laten de ‘rooie rijers’ zich daar makkelijk zien tussen de waterplanten. Voor Ed en Marco reden genoeg om er op uit te trekken met lichte werphengels, dito vlokdobbers en witbrood.

Boot

De Vis TV-presentatoren verkiezen deze aflevering de boot boven het kantvissen. Recreatiegebied ’t Twiske bestaat namelijk uit talloze tochten en kreken omzoomd met dikke rietkragen, die vanaf de kant moeilijk te bereiken zijn. Waar Marco vanuit de bellyboat de plas op flippert, zet Ed met een gehuurde roeiboot koers naar de meest afgelegen stekken. Na een forse roeitocht laat hij vlakbij een jachthaventje voor het eerst zijn maden zakken.

Op ruisvoorns met een roeiboot en een bellyboot
Op ruisvoorns met een roeiboot en een bellyboot
Zwarte lucht

Marco steekt op zijn beurt de plas over om aan de achterzijde van het water op de aangesloten tochten te vissen. Na het voeren van wat broodkorsten, laten de eerste ruisvoorns zich al snel zien. Toch blijkt het nog hard werken om er daadwerkelijk een te strikken. Als er in de verte plotseling ook nog een gitzwarte lucht aankomt, lijkt de kans op een gouden ‘baksteen’ verkeken. Hoe dit alles afloopt, zie je komende zondag vanaf 9.25 uur op RTL 7.
 

Vraag het Vis TV

Stel direct na de uitzending (tot uiterlijk maandagochtend 10.00 uur) op www.vistv.nl jouw vraag over de uitzending. Elke maandagavond om 18.00 uur geven Ed en Marco op www.vistv.nl in ‘Vraag het Vis TV’ antwoord op deze kijkersvragen.

Vis TV wordt tot 17 mei iedere zondagochtend om 9.25 uur op RTL 7 uitgezonden. Elke zondag een half uur lang visplezier op de buis! Daarnaast worden de uitzendingen elke zaterdag erop van 14.00 tot 14.30 uur op RTL 7 herhaald. Kijk voor meer informatie en het volledige uitzendschema en bijbehorende onderwerpen op www.vistv.nl.

Deel deze pagina