STADSE ZEELT IN AFLEVERING 7 VIS TV

09-04-2015 | Artikelen | Witvis | Schrijver: Sportvisserij Nederland
Ed en Marco vissen op zeelt in Almere
Ed en Marco vissen op zeelt in Almere
Komende zondag zoeken Ed en Marco met Vis TV de stadssingels van Almere op. Deze plantenrijke sierwateren herbergen namelijk een puik bestand aan een van onze mooiste sportvissen: de zeelt. Om deze op het droge te krijgen, pakt het duo de bolognese- en karperhengels erbij.


Onze stadswateren worden steeds helderder. Daarmee zijn ook de waterplanten weer helemaal terug van weggeweest. Met als gevolg dat veel vissoorten zich hier weer thuis voelen, waaronder de zeelt. Voor Ed en Marco reden genoeg om de proef op de som te nemen in de wijk Almere Buiten. Ed doet dit deze keer met de bolognese hengel. Marco legt twee lichte karperstokken op de beetmelders.

Stadswater bevat vrijwel altijd mooie zeelt
Stadswater bevat vrijwel altijd mooie zeelt
Bolognese

Ed voert op verschillende plekken met een mengsel van hennep, maïs en pellets. Met een ‘bolo’ – een lange telescopische werphengel – struint hij deze één voor één af. Aan de haak onder Ed’s pen hangt een flinke worm – hét aas voor Tinca tinca. Al snel blijkt echter dat vooral de voorns en baarzen zich tegoed doen aan de pieren. Als de pen op één van de stekken ineens wel mooi weg loopt, blijkt een schitterende stadszeelt er toch ook niet vies van.
 

Karpervissen op zeelt

Voordat Marco’s karperhengels te water gaan, maakt hij een voerplek met vismeelpellets en zoete maïs. De methodfeeder omkneedt hij met geweekte pellets. Een witte miniboilie aan de hair maakt het geheel af. Na het inwerpen op een open plek tussen de gele plomp kan het wachten op een ‘run’ beginnen. Als Marco zich vervolgens wendt tot de camera, volgt er meteen al een reeks piepen uit de beetmelder. Een korte dril later schuift er echter geen zeelt maar een brasem in het net. Of Marco daarna ook de ‘doktersvis’ weet te vangen, zie je aanstaande zondag vanaf 09.25 uur op RTL 7.
 

Vraag het Vis TV

Stel direct na de uitzending (tot uiterlijk maandagochtend 10.00 uur) op www.vistv.nl jouw vraag over de uitzending aan je favoriete presentatoren. Elke maandagavond om 18.00 uur geven zij op www.vistv.nl in ‘Vraag het Vis TV’ antwoord op deze kijkersvragen.

Vis TV wordt tot 17 mei iedere zondagochtend om 9.25 uur op RTL 7 uitgezonden. Elke zondag een half uur lang visplezier op de buis! Daarnaast worden de uitzendingen elke zaterdag erop van 14.00 tot 14.30 uur op RTL 7 herhaald. Kijk voor meer informatie en het volledige uitzendschema en bijbehorende onderwerpen op www.vistv.nl.

Deel deze pagina