BRASEMBAL AAN DE VLAARDINGERVAART IN AFLEVERING 3 VIS TV

12-03-2015 | Artikelen | Witvis | Schrijver: Sportvisserij Nederland
Komende zondag pakken Ed en Marco hun witvisuitrusting uit aan de oevers van de Vlaardingervaart. Dit fraaie water ligt middenin de Randstad en beschikt over een prima bestand aan witvis. Fraaie brasems en voorns, die het duo met de vaste hengel, match- en feederhengel gaat belagen.De Vlaardingervaart stroomt vanaf de Oude Haven in Vlaardingen dwars door de binnenstad naar het plaatsje Schipluiden. Het water is een geliefd wedstrijdparkoers, maar dat betekent wel dat de witvis hier het klappen van de zweep kent. Scherp en subtiel vissen is daarom het devies. Waar Ed zijn geluk beproeft met de vaste stok en feederhengel, pakt Marco naast de feederhengel ook een matchhengel uit het foedraal.

Methodfeeder

Nadat beide presentatoren gesetteld zijn tussen het riet, worden de methodfeeders omkneed met grondvoer en pellets. Kraal spreidt daarbij zijn kansen: onder de methodfeeder monteert hij een mini-boilie voor de grotere brasem. Met een trosje maden op de haak van de matchhengel mikt hij op de kleinere witvis. Als snel volgt de eerste aanbeet en weet Marco een ferme brasem het net in te dirigeren. Even later doet hij het nog even dunnetjes over en trekt ook de lange matchengel maximaal krom.


Multitasken

Ook Ed wedt deze aflevering op twee paarden. Op de hengelsteunen prijkt zowel een feeder- als vaste hengel. Het multitasken is de witvisser in hart en nieren niet vreemd. Al snel gaat ook de dobber van Ed aan de wandel. In de oeverzone worden de eerste voorns verschalkt aan de vaste stok. Niet lang daarna melden ook de brasems zich op de plek waar zijn feedermontage ligt. Schakel komende zondag 15 maart vanaf 09.25 uur in op RTL 7 om te zien hoe dat afloopt.
 

‘Vraag het Vis TV’

Stel direct na de uitzending (tot uiterlijk maandagochtend 10.00) op www.vistv.nl jouw vraag over de uitzending aan je favoriete presentatoren. Elke maandagavond om 18.00 uur geven zij op www.vistv.nl in ‘Vraag het Vis TV’ antwoord op deze kijkersvragen.

Vis TV wordt tot 17 mei iedere zondagochtend om 9.25 uur op RTL 7 uitgezonden. Elke zondag een half uur lang visplezier op de buis! Daarnaast worden de uitzendingen elke zaterdag erop van 14.00 tot 14.30 uur op RTL 7 herhaald. Kijk voor meer informatie en het volledige uitzendschema en bijbehorende onderwerpen op www.vistv.nl.

Deel deze pagina