Winde op de korst in Vis TV 10

02-05-2014 | Artikelen | Witvis | Schrijver: Sportvisserij Nederland

Als Ed en Marco voor de 10e aflevering van Vis TV 2014, komende zondag 4 mei om 9.30 uur op RTL 7, de Waal bij Rossum bezoeken om op roofblei te vissen, blijkt al snel dat deze vissen niet bepaald uitgehongerd zijn. Gelukkig blijkt een partij broodkorsten een uitstekend alternatief als in een zandgat naast de rivier een school dikke windes wordt ontdekt. Binnen de kortste keren beginnen die de korsten te eten en kan plan-B in werking treden.
 

Winde op de broodkorst gevangen
Winde op de broodkorst gevangen
Schitterend om te zien hoe gretig de grote windes op het brood reageren en welk spektakel volgt. En vooral hoe eenvoudig de visserij is. Slechts met een ‘floater controller’, haakje, elastiekje en een broodkorst komen de mooiste windes voor eventjes op het droge.

Vis TV zie je elke zondag om 9.30 uur op RTL 7, terwijl op zaterdagmiddag op deze zender steeds de uitzending van de zondag daarvoor wordt herhaald.

Volgende week zondag in aflevering 11 varen Ed en Marco vanuit de Marina van IJmuiden de Noordzee op om makreel aan de schubben te komen. Met niet alledaags hengelmateriaal voor makreel welteverstaan.
 

 

Deel deze pagina