SNOEKBAARZEN OP HET IJ IN AFLEVERING 11 VIS TV

07-05-2015 | Artikelen | Roofvis | Schrijver: Sportvisserij Nederland

Komende zondag kiezen Ed en Marco in Vis TV het ruime sop op het Amsterdamse IJ. Met de boot gaat het duo deze keer in de hoofdstad achter de baars en snoekbaars aan.

Het Amsterdamse IJ staat bekend om zijn goede snoekbaarsstand. Niet zozeer het formaat van de vis, maar vooral de grote aantallen trekken veel roofvissers naar deze stek. Bovendien geeft de stadse bedrijvigheid en levendigheid op en om het water hier een extra dimensie aan het vissen. Bij het krieken van de dag varen Ed en Marco daarom het IJ op.
 


Dropshotten

Bewapend met lichte dropshothengels kiezen de presentatoren voor de zogenoemde dropshot-techniek. Hierbij wordt aan de haak vlak boven het staafloodje een klein shadje of dode aasvis aangeboden. Na een korte vaartocht laten Ed en Marco op een steil talud een dode spiering te water. Om de ‘stekelridders’ tot aanbijten te verleiden, wordt de hengel daarbij subtiel op en neer bewogen.

Missers

Dat de snoekbaarzen er liggen, blijkt wel als de aanbeten zich al snel in rap tempo aandienen. Het wispelturige karakter van de ‘glasogen’ speelt Ed en Marco echter parten. De vis is zeker niet ‘los’, met de ene na de andere misser als gevolg. Tijd om het roer om te gooien en over te stappen op het traditionele verticalen. Een staartdregje moet daarbij helpen om de vis wél te haken. Als kort daarna ook nog een aantrekkelijke serie ‘bananen’ op de dieptemeter verschijnt, is het vertrouwen helemaal terug. Of dit zich uitbetaalt in vis, zie je komende zondag vanaf 09.25 uur op RTL 7.


 

Vraag het Vis TV

Stel direct na de uitzending (tot uiterlijk maandagochtend 10.00 uur) op www.vistv.nl jouw vraag over de uitzending. Woensdag 6 mei om 18.00 uur geven Ed en Marco op www.vistv.nl in ‘Vraag het Vis TV’ antwoord op de kijkersvragen over deze aflevering.

Vis TV wordt tot 17 mei iedere zondagochtend om 9.25 uur op RTL 7 uitgezonden. Elke zondag dus een half uur lang visplezier op de buis! Daarnaast worden de uitzendingen elke zaterdag erop van 14.00 tot 14.30 uur op RTL 7 herhaald. Kijk voor meer informatie en het volledige uitzendschema en bijbehorende onderwerpen op www.vistv.nl.
 
 

Deel deze pagina