Beavertails

13-07-2011 | Artikelen | Roofvis | Schrijver: Wim Russchen
thumb_russchen_beaverteals_204x120Tegenwoordig kijk je je de ogen uit als je een hengelsportzaak binnenloopt. Vooral als je een beginnend roofvisser bent, dan weet je niet waar je moet beginnen. Iedere keer zijn er wel weer nieuwe kunstaasjes die opvallen of nog niet tot jouw assortiment behoren. Momenteel is er ook een nieuw kunstaas  op de markt en die wwil ik toch even onder jullie aandacht brengen.Het nieuwe kunstaasje wordt uitgebracht door de groothandel  ITT en is ontworpen door een echte roofvisser namelijk Bertus Rozemeijer. Het kunstaasje is onder de naam Beavertail op de markt gekomen. Het is een zacht kunstaas dat voorzien is van een dik lichaam en aan het uiteinde een platte staart. Je moet de Beavertail voorzien van een loodkop. Vandaar de naam Beavertail (beverstaart).  Er zijn 2 maten. Er is een 15 en een 20 cm uitvoering. Ze zijn natuurlijk in verschillende kleuren leverbaar. Vooral met de groen gele kleur heb ik al goede zaken gedaan.

Het kunstaasje is echt iets nieuws. Met de kleine uitvoering kun je uitstekend verticalen. Je gebruikt een lichte loodkop van 14 gram of meer. Door korte tikjes te geven vanuit je pols beweegt dit kunstaasje prachtig door het water. De staart maakt slangachtige bewegingen in het wateren en bij het laten zakken maakt het kunstaasje een prachtige glijvlucht. Ik heb er al prachtige snoekbaarzen mee gevangen.

De grote uitvoering laat zich prima jerken aan een jerkhengel. Uitwerpen en met korte tikken binnenvissen. In het water is de Beavertail een jerkbait die als het ware zagend zijn weg zoekt in het water.  Een goede vergelijking met de uitstekende vangers als de Suick of een Bobby Bait. Tevens valt er uitstekend met dit kunstaas te trollen. Plaats voorop de beavertail een 28 grams Erie loodkop. en achterop de grote Beaver plaats je nog een extra haak. De zogenaamde stingerhook.  De Beaver maakt nu ook nog een prachtige flankende beweging als je hem trolt achter je boot. Werp de Beaver een 20 tal meters achter de boot en het feest kan beginnen. Nu je hengel goed vasthouden, want de aanbeten zijn kiezelhard. In de meeste gevallen zal je kunstaas helemaal in de bek van de roofvis verdwenen zijn, zo graag willen ze dit kunstaas hebben.{gallery}/2011/artikelen/gallery/beavertails{/gallery}De Beavertail is in mijn ogen echt iets nieuws. Je moet misschien in dit kunstaas geloven, maar zoveel grote vissen op dit kunstaas  kan volgens mij geen toeval meer zijn.

Deel deze pagina