Snoekstudiegroep Nederland BelgiŽ vernieuwt website; Volledig nieuw smoelwerk, social en mobiel geschikt.

09-10-2014 | Artikelen | Roofvis | Schrijver: Snoekstudiegroep
De Snoekstudiegroep Nederland België (SNB) heeft haar website volledig vernieuwd. In de eerste plaats valt hierbij het nieuwe design op. Hierbij is meer uitgegaan van ‘touch’ (het aantikken met vinger) en ‘swype’ (scrollen met de hand) bediening en wordt meer gebruikt van beeld en iconen.
Daarnaast zijn social media meer geïntegreerd in de website. Denk hierbij aan plugins voor het inloggen en reageren op nieuwsberichten met je facebook-account, embedded Youtube video’s, en meer.

De nieuwe website van de SNB
De nieuwe website van de SNB
Mobiel gebruik

Een derde belangrijke wijziging is dat de website geschikt is gemaakt voor mobiel gebruik. Het aandeel mobiele gebruikers (smartphones en tablets) groeit de laatste drie jaar snel van enkele procenten tot zelf meer dan 30%. Via ‘responsive design’ wordt de website automatisch geschaald op basis van de resolutie van het gebruikte apparaat. Er is dus sprake van één website en geen aparte mobiele website meer, hetgeen beter is voor de vindresultaten in zoekmachines.
De specialistenorganisatie heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om op basis van gebruikersstatistieken de inhoud van de site te optimaliseren. Hierbij is uitgebreid gekeken naar het gebruik van de website: veel bezochte pagina’s hebben bijvoorbeeld een belangrijkere plek gekregen en de navigatie is aangepast.

De derde van een reeks nieuwe sites

De nieuwe website www.snoekstudiegroep.nl is de derde in een reeks van vernieuwde websites, nadat de federaties Sportvisserij Zuidwest Nederland en Hengelsportfederatie Groningen Drenthe zijn gelanceerd. De komende maanden zullen ook De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN) en hengelsportfederaties hun website volledig vernieuwen. Parallel hieraan zal ook de website van Sportvisserij Nederland aangepakt worden.
Sinds enkele jaren maken de zeven federaties en De KSN gebruik van het centrale websitesysteem van Sportvisserij Nederland/ Divide Internetoplossingen. De SNB besloot onlangs ook aan te haken. Uniformiteit, kostenbesparing en synergie door koppelingen tussen de sites zijn de belangrijkste redenen hiervoor.

Foutje? Meld het ons!

De vernieuwing van de website is een volgende stap in de professionalisering van de communicatie van De SNB. Kijk gerust eens rond op onze website. Mocht je tegen problemen aanlopen, of een foutje ontdekken: meld het ons vooral!
 

Deel deze pagina