Uniek SNB Jeugdboek;

12-06-2014 | Artikelen | Roofvis | Schrijver: Snoekstudiegroep
Uniek SNB Jeugdboek
Snoeken doe je zo
 
 
Op roofvisgebied is er maar weinig geschreven materiaal, speciaal voor de jeugd. Buiten een folder van Sportvisserij Nederland over kunstaas is er niet veel. Daarom presenteerde de SNB op zaterdag 31 mei haar jeugd snoekboek “Snoeken doe je zo”. Dit boek biedt elke jeugdvisser meer dan voldoende handvatten om te beginnen met snoekvissen.
 
Boek Snoeken doe je zo
Boek Snoeken doe je zo

Unieke vormgeving

Het boek bestaat uit tekst die zeer informatief is, maar beslist uniek zijn de prachtige illustraties die ter ondersteuning zijn gemaakt. De tekenaar/auteur van dit prachtige jeugdboek, Sander Van der Stoep, is zelf lid van de SNB en beiden hebben besloten om dit jeugdboek op de markt te brengen.
 

Inhoud van het boek

In het boek komen de volgende zaken aan de orde:
In hoofdstuk 1, “De Snoek”, worden de fabels van de feiten gescheiden. Uitleg over lengte, leeftijd en het lichaam van de snoek en over zijn leefomgeving. Hoofdstuk 2, “Benodigdheden”, bespreekt niet alleen de hengel, molen-en-lijn-combinatie die je nodig hebt, maar gaat ook in op goede tangen, een kunstaas box en misschien wel het belangrijkste; de VISpas. In hoofdstuk 3, “Kunstaas om te beginnen”, krijg je uitleg over de kunstaassoorten die er voor een beginnende snoekvisser te koop zijn. Alles komt langs, maar geadviseerd wordt om met spinners en pluggen te beginnen. Ook een goede knoop om je onderlijn te bevestigen komt aan de orde. In hoofdstuk 4, “Waar vis ik”, krijg je tips over goede stekken waar de snoek zich ophoudt. Hoofdstuk 5, “Vangen en onthaken”, gaat in op de dril en de manier waarop je de snoek kunt vastpakken. Natuurlijk komt ook het onthaken en terugzetten aan bod. In Hoofdstuk 6, “Slimmerik”, leer je dat je soms trucs moet uithalen om de snoek te slim af te zijn. Ander aas, sneller of juist langzamer vissen, het kan allemaal helpen. Hoofdstuk 7, “Wees voorzichtig”, bespreekt niet alleen dat je voorzichtig moet zijn met de tanden van de snoek, maar bijvoorbeeld ook met de scherpe haken van je kunstaas. Maar ook lopend langs het water moet je goed opletten. In Hoofdstuk 8, “Een speciale snoekvereniging”, komt onze eigen SNB voorbij en wordt aan de jeugd verteld waarom het zo nuttig en vooral ook leuk is om lid van die SNB te worden. Hoofdstuk 9 met de titel “Tot slot”, vat een paar dingen samen en spoort je aan om vooral te gaan snoekvissen. Het boek wordt afgesloten met Hoofdstuk 10, “Kennisquiz”, waarin je een aantal weetjes uit het boek vindt om je opgedane kennis te testen. $2$
 

Interesse

Als je geïnteresseerd bent om dit prachtige jeugdboek te kopen, neem dan contact op met de SNB. Dit kandoor een mail te sturen via het contactformulier. De kosten van dit schitterende, in hardcover gebonden, en 60 pagina’s tellende boek bedragen slechts  €9,90. Dit is wel exclusief eventuele verzendkosten. Wil je die uitsparen, koop het boek dan tijdens één van de beurzen of activiteiten waar de SNB aanwezig is.
 
 

Bestellen

Direct bestellen? Dat kan. Het boek kost €9,90 per stuk excl. Verzendkosten. Als je het boek “Snoeken doe je zo” thuis wilt ontvangen, maak dan dus €14,90 (binnen Nederland) of €21,90  (naar België) over op onze bankrekening en vermeld hierbij je volledige naam en adres.
Rekening gegevens: IBAN: NL93RABO 0307761630, BIC-code: RABONL2u
 

Deel deze pagina