ZONDAG IN STUDIO VIS TV: HERWIN KWINT, ZEEFOREL EN MEER

11-02-2016 | Artikelen | Algemeen | Schrijver: Sportvisserij Nederland
Komende zondag maakt Herwin Kwint zijn opwachting in Studio Vis TV. Deze grensverleggende sportvisser zal vertellen over de nieuwste witvistechnieken, waaronder het methodfeederen op karper. Verder in deze zevende aflevering: Henk Mensinga en Henk Staghouwer over het Zeeforelproject Lauwersmeer en globetrotters John Smit en Roel Orsel over hun wereldwijde visavonturen.
 
Herwin Kwint over modern witvissen en karperen
Herwin Kwint over modern witvissen en karperen
Herwin Kwint is van origine karpervisser. Een paar jaar geleden gooide deze nuchtere Drent zijn visserij echter drastisch om. Door zijn drukke gezinsleven zei hij de bivy vaarwel en dook hij in de wereld van het witvissen – ook in wedstrijdverband. Herwin nam uiteraard een grote dosis technische en tactische karperkennis mee en past deze toe in zijn witvisserij. Wat dacht je bijvoorbeeld van voorvoeren bij het feedervissen? In de uitzending van zondag vertelt Herwin over zijn vernieuwende kijk op moderne witvistechnieken – licht materiaal, miniboilies, pellets – en hoe je daarmee opzienbarende witvis- en karpervangsten kunt boeken.
 

Henk Mensiga (links) en Henk Staghouder over het zeeforelproject in het Lauwersmeer
Henk Mensiga (links) en Henk Staghouder over het zeeforelproject in het Lauwersmeer
Zeeforelproject Lauwersmeer

Met wat goede wil kan de zeeforel in de nabije toekomst een regelmatige verschijning worden in het Lauwersmeer. Dat is in ieder geval het streven van een coalitie van sportvisserij-, waterschaps- en landschapsorganisaties. Henk Mensinga, directeur van Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, en gedeputeerde van de provincie Groningen Henk Staghouwer geven zondag tekst en uitleg over dit unieke project, waarvoor de eerste visuitzettingen al hebben plaatsgevonden. Van het Groningse Lauwersmeer gaan we naar verre, tropische bestemmingen in het derde studioblok. Dan schuiven namelijk avonturiers John Smit en Roel Orsel aan tafel. Beide heren vertellen over hun spectaculaire vistrips naar verre oorden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Lau Lau meerval in Suriname, popperen op Giant Trevally in de Indische Oceaan en Alligator Gar in Texas (VS)?
John Smit (links) en Roel Orsel
John Smit (links) en Roel Orsel

 

‘Vloggen’ in Vis TV Next

In Vis TV Next – hét vaste onderdeel voor de jeugd – bezoekt Robert de Wilt zondag de 14-jarige Luuk Zomerhuis. Luuk is een fanatieke karpervisser maar daarnaast ook erg handig met het filmen en monteren. Deze middelbare scholier maakt dan ook met regelmaat leuke visvideoblogs, oftewel ‘vlogs’. Die zet Luuk zodra ze klaar zijn dan op zijn eigen YouTube-kanaal. We zoeken Luuk op aan de waterkant en kijken hoe deze jeugdige ‘vlogger’ zo’n video nou precies maakt.
Luuk Zomerhuis
Luuk Zomerhuis
 Uiteraard  ontbreken zondag ook de overige vaste items Beet met Anja, Ik Vis en Vis TV Op Reis zondag niet.

Herhaling op VISTV.NL

Aflevering 7 van Studio Vis TV wordt zondag 14 februari van 9.30 tot 10.30 uur uitgezonden op RTL 7. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt missen, dan kun je deze na de uitzending direct online terugkijken op www.vistv.nl.  
Studio Vis TV wordt tot 21 februari iedere zondagochtend op RTL 7 uitgezonden. Kijk voor meer informatie op www.vistv.nl en www.sportvisserijnederland.nl.
 

Deel deze pagina