Meerval Mania 2019

Datum: 08-06-2019
Locatie: Camping De IJsselhoeve
Straat: IJsseldijk 46
Postcode: 8194 LE
Plaats: Veessen
Op zaterdag 8 juni a.s. organiseren Sportvisserij Oost-Nederland, Hengelsport Federatie Midden Nederland en Meervalshop Tom-Cat het grootste en meest complete meervalevent wat je je kunt voorstellen: Meerval Mania 2019!
Het blijkt dat meervalvissen in Nederland steeds populairder wordt. Naast het feit dat geregeld sportvissers worden gezien die gericht op meerval vissen, ontvangen de federaties geregeld vangstberichten over meervallen die de magische lengte van 2 meter hebben gepasseerd en die in Nederland zijn gevangen. Naast dat het vissen op de grootste en sterkste zoetwatervis van Nederland enorm uitdagend kan zijn, is het een zeer veelzijdige visserij waarbij diverse vistechnieken toegepast kunnen worden. Dit maakt het meervalvissen een zeer geschikt onderwerp voor een demodag.
 
Boeien en onderwater dobbers
Dit unieke spektakel vindt plaats langs de IJsseloever bij Camping de IJsselhoeve in Veessen en de toegang en parkeren is geheel gratis. Langs de oever staan zeer bekende meervalvissers klaar om je alle tips en trucs te geven over het meerval vissen in de Nederlandse rivieren. Verschillende montages en technieken worden belicht, zoals het werpend vissen met kunstaas, opstellingen met boeien en het vissen met onderwater dobbers.
Niet alleen vanaf de kant, maar ook op het water valt deze dag veel te leren. Er zijn demo’s bellyboat vissen op meerval en verticalen vanuit de boot. Ook wordt er voorlichting gegeven over het gebruik van kwakhout.
Materialen
Natuurlijk mogen lezingen en een meervalmarkt niet ontbreken. We hebben een flink arsenaal aan materialen en hengels van gerenommeerde merken voor je beschikbaar in verschillende stands. 
 
 

Meerval Mania 2019